13e Lopster Torenloop onderdeel loopcircuit

In Loppersum vindt zaterdag 7 juli de 13e editie plaats van de Lopster Torenloop. Het dorp zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hard lopende deelnemers. Nadat de edities van de voorgaande twee jaren onder eigen vlag werden georganiseerd, maakt de Lopster Torenloop in 2018 deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit circuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste twee, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum, al zijn gelopen.

Na de Lopster Torenloop volgen nog de Minimarathon in Ten Boer, de Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Ekensteinloop in Appingedam. Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen.

De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en volgt voor een groot gedeelte de route van vorig jaar. Toch is het rondje wel wat aangepast in verband met enkele wegwerkzaamheden die momenteel in Loppersum plaatsvinden. De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 kilometer en de wedstrijdlopers lopen twee ronden.

Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de NulpuntNul-estafette weer plaatsvinden. Teams met elk vier deelnemers, van sponsoren, winkeliers, sportverenigingen en dergelijke strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die vorig jaar door Café de Lopster Kroon werd gewonnen. Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming-up is voor de vijf of tien kilometer.

Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdlopers valt het startschot om 19.00 uur. Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier ruimte om zich om te kleden.
De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur. De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 kilometer vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur (foto: Herman Rinket).

No Replies to "13e Lopster Torenloop onderdeel loopcircuit"