Derde omloop autocross Winsum in aantocht

Het autocross-circuit aan de Winsumerstraatweg in Winsum is zaterdag weer het strijdtoneel voor de derde wedstrijd van AutoSport Groningen. Leek de vorige uitgave nog letterlijk in het water te vallen, voor komend weekeinde lijkt het een zonovergoten dag te worden, dus is er sprake van ideale omstandigheden voor coureurs en publiek om er een fantastische, spannende en spectaculaire dag van te maken.

Ruim 160 coureurs uit heel Nederland gaan met elkaar de strijd aan in vijf verschillende klassen en strijden tussen mens en machine om de dagprijzen en zeer kostbare punten in de ASG clubkampioenschappen. De spanning in dit klassement lijkt voor alle klassen al enorm spannend te worden.

Vooral in de standaard 1400cc klasse ligt de hele top zes enorm dicht bij elkaar en zal er flink gevochten moeten worden om de punten. In deze klasse gaat Dennis Lap aan kop met 79 punten. Hij wordt op zijn huid gezeten door de equipe van Harrie van der Klei en Rins Teitsma. Zij hebben 78 punten verzameld. Met 76 punten volgt daarachter de equipe van Houter en de Wit op de derde plaats en Eric Dallinga sluit  aan met 74 punten.

In de juniorenklasse zijn punten is beter verdeeld en gaat Johan de Haan fier aan kop met 85 punten en zal men Kim Kleinsmid goed in de gaten moeten houden, want deze snelle dame volgt als tweede met 70 punten. In de koningsklasse van de autocross, de Vrije Standaard-klasse, is het de Texelse piloot Laurens Slik die de meeste punten heeft verzameld. In zijn nek voelt hij de hete adem van good old Leo Sintebin uit Heerhugowaard. Deze vijftiger lijkt het de jongere garde in deze klasse knap lastig te maken en kan trots zijn op de tweede plaats in het klassement. De derde plaats is bezet door Jos Steenhuis. Hij lijkt een beetje de underdog te spelen, heeft niet altijd even veel geluk gehad in de wedstrijden, maar staat toch knap derde.

De nieuwbakken Nederlands kampioen Vrije Standaard Franke Kooistra, de titel die zaterdag werd vergeven bij de NAC Autocross in Kollum, staat op een gedeelde vijfde plaats met William Polling uit Eelde en Hendrikus Alkema uit Sauwerd. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie strijd want Franke Kooistra zal er alles aan doen om ook dit kampioenschap op zijn naam te schrijven.

De wedstrijden beginnen op zaterdag om 11.00 uur. De toeschouwers staan kort op de baan en men kan de adrenaline proeven tussen het gesleutel op het rennerskwartier. Parkeren is gratis, eveneens op korte afstand van de baan. Het adres is Winsumerstraatweg 4 in Winsum, langs de N361 (foto: Menne Tillema, Stedum).

No Replies to "Derde omloop autocross Winsum in aantocht"