Roeier Jan Huib Veninga naar internationaal toernooi

Tijdens de roeiwedstrijden van de Koninklijke Hollandbeker, die afgelopen weekeinde op de Amsterdamse Bosbaan werden gehouden, heeft Jan Huib Veninga met zijn ploeg een uitzending naar de Coupe de la Jeunesse verdiend. Hij is hiermee de eerste roeier van Neptunus die dit voor elkaar heeft gekregen. Bijzonder detail is dat de ploeg zich voor deze gelegenheid in de clubkleuren van Neptunus had gestoken. Het was voor het eerst dat er een complete Neptunus-acht over de Bosbaan gleed.

De Coupe de la Jeunesse is een internationale wedstrijd waar de West-Europese subtop internationale ervaring op kan doen. Vaak wordt deze wedstrijd gezien als een opstap naar de wereldkampioenschappen gezien. Het toernooi wordt elk jaar in een ander land gehouden. Dit jaar is dat op 27, 28 en 29 juli in Cork (Ierland).

Sinds enkele weken traint Veninga elk weekeinde in Amsterdam in een combinatieploeg van verschillende verenigingen. Tijdens het Nederlands kampioenschap twee weken geleden wist de ploeg ook al indruk te maken door achter de WK-selectie een tweede plaats te halen.

Ook afgelopen weekeinde was alleen de selectie sneller in het juniorenveld. In het zware mannenveld voer Veninga met zijn ploeg ook in de finale op zaterdag. Na een wisselvallige race waarbij vooral de derde 500 meter niet goed ging, werden zij laatste maar het verschil met de derde plaats was slechts drie seconden.

De resultaten van de afgelopen twee weken en het feit dat de ploeg de komende weken bijna dagelijks kan trainen, hebben ervoor gezorgd dat bondscoach Ronald Florijn de ploeg groen licht heeft gegeven.

Oud-Neptunus roeier Damion Eigenberg maakte dit weekeinde ook indruk door het Open Nederlands kampioenschap in de lichtgewicht dubbel twee in de wacht te slepen.

No Replies to "Roeier Jan Huib Veninga naar internationaal toernooi"