Nationale titelstrijd Flitsklasse op Schildmeer

Op het Schildmeer in Steendam wordt komend weekeinde het Nederlands kampioenschap voor de Flitsklasse gevaren. De organisatie van dit driedaagse evenement dat op vrijdag van start gaat, is in handen van Zeilvereniging Schildmeer. De Flitsklasse is een jeugdklasse voor twee personen. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was de Flitsklasse een populaire klasse op het Schildmeer, tegenwoordig komt de klasse alleen nog in Friesland voor.

Voor dit Nederlands kampioenschap zullen zo’n 35 teams drie dagen tegen elkaar strijden om de titel te bemachtigen. In totaal staan er elf wedstrijden op het programma. Vier op vrijdag, vier op zaterdag en drie op zondag. De eerste wedstrijd staat gepland voor vrijdag en begint om 13.00 uur.

Voor dit evenement zijn op papier meerdere kanshebbers te noemen. Gaan Robbert Huisman en Coen Bijlsma, die eerder dit jaar de Clubkampioenschappen en de District Noord Kampioenschappen wonnen, er met de prijs vandoor? Ook de sterk zeilende Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma zijn serieus kandidaat om de titel te pakken.

Daarnaast hebben de teams Barth Wijkstra en Marieke Jasper, Pien Griepsma en Anne-Britt Evers, Imme Rijk en Silke Zuidema en Christiaan Pietersma en Ilse Bakker laten zien om de prijzen mee te kunnen zeilen. Of zal outsider Femme Rijk, die het hele voorseizoen haar Optimist verkoos boven haar Flits, zeilend met Kiek de Groot, de titel naar zich toe trekken.

Ook zullen er drie ‘Groninger’ Flitsen meedoen, te weten Justin Honkoop samen met Flootje Beks, Max en Tess Cuperus en Rens van der Heide en Julia Paardekooper, allen lid van Zeilvereniging Schildmeer.

De ene zeiler heeft liever wat meer wind, de andere zeiler houdt juist meer van een licht ‘piel’ windje. Het belooft een spannend NK te worden en doordat er dagelijks veel wedstrijden gepland staan, is het varen van een stabiele serie een must voor de overwinning.

No Replies to "Nationale titelstrijd Flitsklasse op Schildmeer"