Farmsum en Venhuizen verlengen verbintenis

Voetbalvereniging Farmsum heeft het contract met de huidige hoofdtrainer Daniël Venhuizen met een jaar verlengd. Venhuizen (21) staat ondanks zijn jonge leeftijd al voor het derde seizoen bij de voetbalclub aan het roer. Een onbekende is hij niet, want de coach doorliep de hele jeugdopleiding bij de Farmsumers.

Al op zeer jonge leeftijd werd duidelijk dat Venhuizen trainen geven leuker vond dan zelf voetballen en afgelopen jaar haalde hij dan ook de benodigde papieren van de KNVB cursus TC3. Met deze contractverlenging hoopt de voetbalvereniging de positieve ingeslagen weg verder voort te zetten en verder uit te breiden.

De verlenging van het contract van Venhuizen is niet het enige nieuws vanaf het sportpark Tuikwerd. Met onmiddellijke ingang heeft het bestuur van de voetbalclub namelijk Luuk Veenstra aangesteld als vertrouwenspersoon binnen de vereniging.

Farmsum wil een sportvereniging zijn waar leden zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. De vertrouwenspersoon heeft een taak bij het in stand houden of verbeteren van de omgangsvormen die bijdragen aan het gevoel van veiligheid en vertrouwdheid voor de leden.
Bij de vertrouwenspersoon kan men terecht met dingen zoals bijvoorbeeld agressie, discriminatie, pesten en seksuele intimidatie.
‘Wanneer iemand je lastig valt met zijn of haar gedrag en je zelf niet meer weet hoe je de situatie moet oplossen, kun je verschillende dingen doen. Praat er in ieder geval wel over. Dat kan met verschillende mensen zoals bijvoorbeeld ouders, een teamgenoot, met je trainer of leider, de jeugd-coördinator of met het bestuur’, aldus de clubleiding.

Mocht dat om de een of andere reden niet kunnen of men wil het niet, dan is er altijd de mogelijkheid om een beroep te doen op de vertrouwenspersoon van de vereniging. Tegen hem kan je zeggen wat je vervelend vindt in het gedrag van iemand anders. De vertrouwenspersoon kan je helpen zoeken naar een oplossing want uiteindelijk moet je gewoon met plezier en in een veilige omgeving kunnen voetballen en sporten.

Luuk Veenstra heeft al jarenlang ervaring op dit gebied door middel van zijn werk als conciërge op het Noorderpoort College en is al jarenlang een vertrouwd gezicht binnen de vereniging. Het bestuur is dan ook erg blij dat Veenstra deze functie, naast zijn taak als commissaris senioren, op zich wil nemen. Op en rondom wedstrijddagen en trainingen zal Veenstra veelvuldig op en rondom de velden aanwezig zijn. ‘We hopen met deze aanstelling nog meer bij te dragen aan plezierig en veilig sporten’, zegt het bestuur.

No Replies to "Farmsum en Venhuizen verlengen verbintenis"