KNVB maakt indeling amateurcompetitie bekend

De KNVB heeft de competitie-indeling voor het seizoen 2018/2019 bekend gemaakt. De aftrap van de competitie is in het weekend van 22 en 23 september. Ook nu kan de liefhebber weer interessante ontmoetingen tegemoet zien, waarbij de 4e Klasse D op zaterdag andermaal een zeer sterk regionaal karakter heeft.

Het naar de eerste klasse gepromoveerde SV Bedum krijgt onder andere te maken met het Winsum van trainer Bert Vos. Diens oude ploeg Oranje Nassau, nu geleid door Delfzijlster Erwin Heerlijn en zijn maatje Jan van der Zweep is een van de andere aantrekkelijke tegenstanders.

NEC Delfzijl was graag gepromoveerd, maar moest genoegen nemen met de titel periodekampioen in 2J. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Dat geldt eveneens voor Pelikaan S. De ploeg uit het Westerkwartier leek hard op weg om de titel binnen te slepen, maar vergaloppeerde zich in het staartstuk van de competitie. Ook Omlandia, nu getraind door John de Hoop, zal er alles aan doen om hoge ogen te gooien.

Met vier regionale vertegenwoordigers kan er in 3C ook wel op sportief vuurwerk worden gerekend. Grote vraag is hier of promovendus Holwierde de stijgende lijn zal weten door te trekken. Met duels tegen onder anderen Noordwolde, DVC Appingedam en SC Loppersum ook hier een klasse om naar uit te kijken.

Van de zondagploeggen zal Siddeburen er veel aan gelegen zijn om een beter seizoen op de mat te leggen dan de afgelopen competitie. Toen wist men klassebehoud nog veilig te stellen. Ploegen als bijvoorbeeld WEO, Oldambster Boys, Warffum en Woltersum vormen een deel van de zogenaaamde kelderklasse op zondag. Op zaterdag is dit het toneel voor onder andere de degrdanten Stedum en het Garmerwolder GEO.

1e Klasse E zaterdag:
Balk, Be Quick Dokkum, Broekster Boys, Drachtster Boys, Gorecht, Groningen, HZVV, Noordscheschut, Olde Veste ’54, Oranje Nassau, PKC ’83, SV Bedum, Winsum en Zeerobben.

2e Klasse J zaterdag:
DESZ, Drenthina, DZOH, FC Klazienaveen, Gramsbergen, De Griffioen, HFC ’15, Knickerbockers, FC Meppel, NEC Delfzijl, Omlandia, Pelikaan S, VEV ’67 en De Weide.

3e Klasse C zaterdag:
Achilles ’94, Aduard 2000, Be Quick, DVC Appingedam, Glimmen, Groen Geel, FC Grootegast, Holwierde, SC Loppersum, LTC, Mamio, Noordwolde, SC Stadspark en Zuidhorn.

4e Klasse C zaterdag:
ASC, Boerakker, Helpman, De Lauwers, FC LEO, ODV, OKVC, ON Roden, Opende, RWF, SV Haulerwijk en Velocitas 1897.

4e Klasse D zaterdag:
Amicitia VMC, Corenos, De Fivel, De Heracliden, HS ’88, Middelstum, Poolster, RZ Baflo, SIOS, Westerlee, WVV en FC Zuidlaren.

5e Klasse D zaterdag:
DIO Groningen, Ezinge, GRC Groningen, Groninger Boys, Lycurgus, Noordpool UFC, Oosterparkers, Potetos, VVK, VVSV ’09, ZEC en Zeester.

5e Klasse E zaterdag:
BATO, Blauw Geel ’15; Damacota; GEO, Muntendam, SC Scheemda, Stedum, SV TEO, Veendam ’94, VVS, Wagenborger Boys en Wilderbvank.

3e Klasse B zondag:
Amicitia VMC, Annen, Bellingwolde, Gieten, HSC, Kwiek, LEO (Loon), Muntendam, Nieuw Roden, Siddeburen, SVZ, VAKO, Veendam ’94 en ZNC.

4e Klasse C zondag:
Actief, Bakkeveen, SV Bedum, Eenrum, Engelbert, FVV, Groen Geel, Haren, Harkstede, SVMH, TLC, VVK en Wilper Boys.

5e Klasse D zondag:
BNC, Drieborg, DWZ, Farmsum, Froombosch, Kloosterburen, Meeden, Nieuweschans, Oldambtster Boys, THOS, Warffum, WEO en Woltersum.

No Replies to "KNVB maakt indeling amateurcompetitie bekend"