TA Jan Ekema neemt wereldtitels mee

De Taekwon-do selectie van Jan Ekema uit Appingedam heeft op het Wereldkampioenschap Taekwon-do in Birmingham twee titels mee naar huis genomen. Daarnaast was de 14-koppige selectie goed voor twee zilveren medailles en lukte het vier sporters om het brons te pakken.

‘Ik ben zeer tevreden’ zegt trainer en coach Jan Ekema. ‘Voor alle jeugdleden die meededen was het hun eerste WK en allemaal hebben ze en medialle gepakt. Met in het bijzonder Isis Sleutel, zij werd wereldkampioen in de categorie meisjes-groene band.’

Ook voor senior Simeon Gemmink was het zijn debuut op het WK. ‘En ook hij heeft de titel gewonnen, al kreeg hij hem niet cadeau’ legt Ekema uit. ‘Gemmink moest het opnemen tegen internationale top taekwondoka’s maar schakelde ze stuk voor stuk uit.’

In total deden het afgelopen weekend meer dan drieduizend sporters mee aan het wereldkampioenschap Taekwon-do.

No Replies to "TA Jan Ekema neemt wereldtitels mee"