Bekerprogramma voetbalamateurs bekend

Nadat onlangs al de competitie-indelingen voor het nieuwe seizoen bekend zijn geworden, zijn vanaf vandaag ook de indelingen voor de beker beschikbaar. De eerste speelronde van de beker staat gepland in het weekend van 1 en 2 september. De overige speelrondes voor de beker zijn in de weekenden van 8/9 en 15/16 september. Een week later begint de reguliere competitie.

Voor eersteklasser SV Bedum, waar het boek van het zondagvoetbal is dichtgeslagen, staat er meteen een kraker van formaat op het programma. Het succesvolle team van trainer Remy van der Wal gaat in Ten Boer op bezoek bij tweedeklasser Omlandia. De andere clubs in deze poule zijn Hoogezand en het Winschoter WVV. Beide clubs zullen in de tweede en derde ronde met open armen in Bedum worden ontvangen.

Wat dacht u overigens van de indeling die vv Winsum voorgeschoteld heeft gekregen? De nieuwe coach Bert Vos kan zich opmaken voor een titanenstrijd tegen Pelikaan S. dat zich al kampioen waande in de tweede klasse, maar uiteindelijk overal naast greep. De andere teams in deze poule zijn SC Veenwouden en FC Lewenborg. De Winsumers spelen eerst thuis tegen SC Veenwouden en gaan dan op bezoek bij achtereenvolgens FC Lewenborg en Pelikaan S.

NEC Delfzijl krijgt in de eerste ronde op eigen veld te maken met ASVB uit Blijham. Om verder te kunnen bekeren zullen ze eveneens moeten afrekenen met Noordster en Gorecht. In beide gevallen betreft het hier uitwedstrijden.

En uiteraard zijn er ook weer poules met louter regionale clubs. SC Loppersum, SV De Heracliden, ZEC uit Zandeweer en Stedum zullen elkaar bestrijden voor een ticket naar de volgende ronde. De Lopsters beginnen thuis tegen de Meisters en ZEC ontvangt Stedum. Een week later gaat ZEC naar Uithuizermeeden voor het duel met De Heracliden en moet SC Loppersum naar Stedum. Een week voor de start van de competitie ontvangt SC Loppersum de groenwitten van ZEC en speelt De Heracliden in en tegen Stedum.

Ook promovendus Holwierde mag het van de KNVB dicht bij huis houden. De kersverse derdeklasser krijgt te maken met Corenos, Wagenborger Boys en het Uithuizer Noordpool UFC. Het team van trainer Eddy Tuik begint de reeks in Roodeschool en ontvangt daarna Wagenborger Boys en tenslotte Noordpool UFC. De Wagenborgers beginnen op eigen veld tegen Noordpool UFC, die op hun beurt in de tweede ronde gastheer zijn van Corenos.
DVC Appingedam speelt het eerste bekerduel thuis tegen vv Poolster, terwijl SC Scheemda in die poule Oosterparkers ontvangt. Een week later spelen de Spijksters op eigen veld tegen de Scheemders en gaan de DVC-ers naar Oosterparkers. De laatste bekerduels bestaan uit de confrontaties SC Scheemda-DVC Appingedam en Poolster-Oosterparkers.

Overigens is de poule van Noordwolde ook niet oninteressant. De geelzwarten hebben met DIO Groningen een ‘vreemde eend’ in de bijt die verder bestaat uit het Ten Poster SV TEO en De Fivel uit Zeerijp. Noordwolde begint op eigen veld tegen SV TEO, terwijl De Fivel de Stadjers van DIO Groningen in Zeerijp zal begroeten. Een week later krijgt DIO Groningen bezoek van Noordwolde en mag SV TEO thuis tegen De Fivel tot succes proberen te komen. De laatste duels zijn DIO Groningen-SV TEO en Noordwolde-De Fivel.

Vierdeklasser Middelstum treft drie ploegen uit de stad Groningen, te weten Be Quick, Helpman en GRC. De Middelstummers starten het bekeravontuur met een thuisduel tegen Be Quick en gaan een week later op bezoek bij GRC. Ook het laatste bekertreffen tegen Helpman vindt op vreemde bodem plaats.

SIOS uit Sauwerd begint met een thuiswedstrijd tegen OKVC uit Oldehove, De beide teams krijgen daarna Potetos en Mamio nog tegenover zich. De voetballers van VVSV ’09 gaan voor het eerste bekertreffen naar buurman RZ Baflo, terwijl het Leenster FC LEO op bezoek moet bij Aduard 2000.

De zondagvoetballers van Siddeburen ontmoeten in de beker onder anderen buurman WEO uit Woldendorp. Harkstede en MOVV completeren deze poule. De Siddebuursters gaan als eerste naar Harkstede en ontvangen daarna WEO en vervolgens MOVV. WEO begint tegen MOVV en speelt het laatste bekertreffen op eigen veld tegen Harkstede.

Je kunt er van denken wat je wilt, maar de kansen dat Farmsum ver in het bekertoernooi zal komen is te verwaarlozen. De zondagvoetballers moeten namelijk afrekenen met twee vierdeklassers en een derdeklasser. Als je al moeite hebt om je in de laagste klasse staande te houden is dat een schier onmogelijke opgave. Desalniettemin zal men de degens kruisen met Haren, Groninger Boys en VAKO uit Vries.

Oldambtster Boys start de bekercyclus met een treffen op eigen veld tegen HSC, terwijl Groen Geel en Tynaarlo begin september de degens ook kruisen. De ploeg uit Nieuw Scheemda gaat een week later naar Tynaarlo en besluit de trilogie bij Groen Geel. Warffum is ingedeeld bij Amicitia VMC, GSAVV Forward en FVV. De kanaries beginnen op eigen terrein tegen Amicitia VMC en gaan dan in Foxhol tegen FVV spelen. De laatste van de drie bekerduels is de uitwedstrijd tegen studentenclub GSAVV Forward.

No Replies to "Bekerprogramma voetbalamateurs bekend"