Schitterende zeilweek op Schildmeer afgesloten

Zeilen in een ‘golden raand’ was het de inmiddels afgelopen Schildweek op en rond het Schildmeer zeker. Onder prachtige zomerse omstandigheden voeren zeilers uit het hele land, van jong tot oud, in zes verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met Paviljoen Boei 12, Camping de Otter, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud voor de 73e keer neer te zetten.

Duizenden bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer, op zoek naar vertier. De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wissende windsterktes gehad. In totaal zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

Jaap en Janniek Jongsma schreven dit jaar de schildweek titel 16m2-klasse op hun naam. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Jaap en Janniek de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee Menno Huisman en Marcel van der Kooij gingen met de derde prijs naar huis.

In de Schakelklasse gingen Timo Engelsma en Benthe Wissel met de overwinning aan de haal. Gerrit Wissels en Kim Abma werden mipt tweede voor Dennis Abma en Jaap Reitsema. In de Laser 4.7 klasse heeft Monique Sabong de Schildweek gewonnen voor Youri Honkoop en Stijn Beks.

In de jeugdklasse was er volop strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse. In de Flitsklasse gingen de Nederlands kampioenen Robbert Huisman en Coen Bijlsma met de hoofdprijs naar huis. Voor Imme Rijk en Silke Zuidema en het duo Barth Wijkstra en Marieke Jaspers. In de Flits B ging de hoofdprijs naar Marleen Huisman en Margot Bijlsma voor Judith Jaspers en Tamar Zijlstra, Marijn Wijkstra en Christiaan Pietersma. In de Flits C klasse gingen de gebroeders Hugo en Huis Numan met de hoofdprijs naar huis, voor Janna Koek en Niels Gerlofs

In de Splash klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal. In de Optimist A was Rens van der Heide uiteindelijk de sterkste en ging met de de hoofdprijs naar huis. Tot de laatste meter werd er gestreden om de titel in de Optimist A. Sophie Drenth en Max Cuperus werden twee en drie. In de B klasse ging de hoofdprijs naar Dianat Kruijer voor Yvon de Jong en Xander Wiesma.

De allerkleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Floortje Beks ging hier met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Julia Paardekooper en Roos Huls.

Voor de liefhebbers tenslotte iets om alvast te noteren, de volgende Schildweek wordt gehouden van 19 tot en met 25 juli 2019.

No Replies to "Schitterende zeilweek op Schildmeer afgesloten"