Zilver voor grasbaanduo Matthijssen en Mollema

Het grasbaankoppel William Matthijssen uit Alteveer en Sandra Mollema uit Delfzijl heeft tijdens de internationale grasbaanraces in het Duitse Melsungen de tweede plaats weten te bemachtigen. Met zes deelnemende combinaties, waarvan er drie tot de top vijf van Europa behoren zou het een zware wedstrijd worden voor de Europese titelhouder.

De temperaturen waren allesbehalve fijn, want met het kwik ruim boven de 33 graden was het zweten geblazen. Na een snelle keuring werd het startsein gegeven voor de vrije training van twee minuten.

Vanwege de aanhoudende droogte had de organisatie de hele week duizenden liters water op de baan aangebracht. De ondergrond was hierdoor wat ruig, maar Matthijssen en Mollema wisten toch een paar snelle rondes te maken. Ook de starttraining verliep naar wens. Het duo wist goed weg te komen en als eerste de finish te passeren.

Toch werd er nog het een en ander aangepast voor de eerste serie. Na de rijdersvoorstelling mochten de kampioenen in de tweede serie voor hun eerste krachtmeting aantreden. Ze stonden op plek een met de rode helmkleur en daarnaast met blauw de Duitsers Venus/Heiss.
Matthijssen wist uit de startblokken te schieten en van de ideale binnenlijn te profiteren.

Ook de combinatie van Holstein/Van Dijk wist zeer snel weg te komen en probeerde via de binnenzijde te passeren. Matthijssen en Mollema wisten de deur goed dicht te houden en als eerste de bocht uit te komen. De leiding werd goed vastgehouden en met een kleine voorsprong kwam het duo als eerste over de finish.

In de tweede serie was de startplek erg ongunstig. Het duo stond op plek zes met de zwart/witte helmkleur. En met de combinatie van Venus/Heiss aan de binnenzijde was het belangrijk dat de start goed was.

Nadat het lint omhoog schoot, stoof het duo na een superstart richting de eerste bocht. Ook de Duitse combinatie kwam goed weg en profiteerde van de binnenbocht. Op de tweede positie rijdend werd de aanval op de koploper ingezet. Na twee rondes zat Matthijssen zijn bril zo vol stof en modder dat een inhaalpoging niet meer haalbaar was en dus werd het duo als tweede afgevlagd.

In de derde serie werd er vanaf plek vijf gestart met de groene helmkleur. Ook in deze serie stonden de grootste concurrenten van Matthijssen/Mollema aan de binnenzijde. Opnieuw wisten beide teams goed uit de startblokken te komen en weer profiteerden de Duitsers van hun startpositie. De jacht om de koppositie te veroveren werd vol ingezet, maar de Europese kampioenen slaagden er niet in om de sterk verdedigende Venus/Heiss te passeren en kwamen als tweede over de streep.

In de laatste en allesbeslissende serie werd er vanaf plek drie gestart met de witte helmkleur, met aan de binnenzijde op plek een met de rode helmkleur opnieuw de Duitsers Venus/Heiss. Om de dagzege nog op hun naam te schrijven, was het van belang dat Matthijssen/Mollema deze serie zou winnen. De beide combinaties zouden dan evenveel punten hebben, maar omdat de laatst gereden serie telt kon de overwinning in Melsungen nog behaald worden.

Matthijssen en Mollema hadden een superstart en wisten met een wiellengte voorsprong de eerste bocht in te duiken. De combinatie van Venus/Heiss wist het duo goed bij te houden en via de binnenzijde de leiding over te nemen.

Het gas werd vol open gedraaid om de leiding weer over te nemen. Inmiddels stoof de baan zo erg dat er soms blind gereden werd. Matthijssen en Mollema wisten de Duitsters goed bij te blijven maar niet te passeren en kwamen ook in deze serie als tweede over de streep.

De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen is in het Duitse Hertingen op 11 augustus. Een dag later volgen de Internationale Grasbahnrennen in Rasstede (foto: www.baansportfansite.nl).

No Replies to "Zilver voor grasbaanduo Matthijssen en Mollema"