TTV Midstars organiseert veteranentoernooi

Als wij u de Old Timers Club Nederland (OTC) voorstellen, dan gaan de gedachten ongetwijfeld uit naar klassieke auto’s of iets dergelijks. In dit geval hebben we echter te maken met menselijke aandrijving. Tafeltennisveteranen die niet meer zo snel zijn als ze ooit zijn geweest, maar wiens ‘motor’ nog altijd prima werkt. En om dat met eigen ogen te zien moet men zondag 26 augustus bij TTV Midstars in Middelstum zijn.

OTC Nederland, opgericht op de laatste dag van december in 1981, is de club voor tafeltennissers van veertig jaar en ouder. De grote motor achter de totstandkoming is Will van Zoelen. Hij is zijn hele leven al een fervent (top)sporter en kwam via tafeltennis, voetbal, tennis en squash uiteindelijk bij de golfsport uit.

De oud-speler van Scylla uit Leiden en Delta Loyd speelde van 1975 tot en met 1977 samen met Bert van der Helm (recordhouder nationale titels) en de veel te vroeg overleden Bert Schoofs. Met Van der Helm werd Van Zoelen in 1977 Nederlands kampioen in het dubbelspel. Binnen de landsgrenzen wist niemand dit duo te kloppen.

Je kunt dus rustig stellen dat het tafeltennisbloed eveneens kruipt waar het niet gaan kan en dus was de oprichting van de OTC niet meer dan een logisch gevolg. Als je verknocht bent aan de sport, wil je die ook kunnen beoefenen als het lichaam heeft aangegeven dat het wel een tandje minder mag.

Het OTC-circus draait al jaren naar volle tevredenheid van de bedenker en iedereen die er mee te maken heeft. Op diverse plaatsen in Nederland vinden toernooien plaats.
Men begon dit jaar in Rotterdam. In maart mocht DTTC ’78 in Appingedam een toernooi organiseren en op zondag 26 augustus is Midstars in Middelstum aan de beurt. De sportzaal aan de Coendersweg 15A is dan het toneel van tafeltennisliefhebbers.

Organisator Peter Streurman kijkt er naar uit. ‘Het zal ongetwijfeld een gezellig toernooi worden waarbij iedereen volop aan spelen toe komt en niet al na een paar uur is uitgeschakeld’, vertelt hij.

Het moge duidelijk zijn dat de inschrijving mogelijk is voor iedereen van veertig jaar en ouder. Leden van OTC genieten daarbij korting. Het toernooi begint om 10.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. In de immer gezellige kantine van de tafeltennisarena in Middelstum kan men na afloop terecht voor een drankje of een hapje.

Streurman benadrukt overigens dat het zaak is om zo snel mogelijk in te schrijven, want er is plaats voor 42 deelnemers. ‘We hebben nog wel wat ruimte, maar vol is vol. De inschrijving sluit op zondag 19 augustus. Om mee te kunnen doen moet je dus niet te lang aarzelen.’

Inschrijven kan via het mailadres van Peter Streurman. Dat is otc-toernooi@midstars.nl. Voor meer informatie kan men bellen met het nummer 06-53775212.

No Replies to "TTV Midstars organiseert veteranentoernooi"