Zijspanduo Matthijssen/Mollema slaat dubbelslag

Het kampioenskoppel William Matthijssen en Sandra Mollema heeft een prima motorweekend achter de rug. Zaterdag wisten de prijsrijders in Hertingen als eerste te eindigen en zondag was het andermaal raak. Ook in het Duitse Werlte waren ze de concurrentie te snel af.

Omdat het team Matthijssen al op vrijdag was vertrokken, konden ze de volgende morgen in alle rust alles in gereedheid maken voor de keuring en de trainingen. De trainingen zouden om drie uur beginnen, de wedstrijd stond voor acht uur gepland.

Na lang wachten mocht het duo de baan op voor de eerste meters op de technische baan met een hoogteverschil van een aantal meters. Vanwege de droogte van de afgelopen weken stoof de baan verschrikkelijk en kon het duo het gas niet vol open draaien vanwege het minimale zicht.
Ook in de starttraining was het zicht niet optimaal. Toch wist het koppel de trainingen met een goed gevoel af te sluiten.

Om acht uur werd de fuik voor de eerste serie geopend. In de eerste en tweede serie stonden Matthijssen en Mollema zij aan zij met de grootste concurrent uit Duitsland. Het Nederlandse duo wistzeer goed weg te komen en de Duitse combinatie van Venus/Heiss achter zich te laten.

Ook de derde serie werd met winst afgesloten en met een maximum aantal punten werd er een startplek gekozen voor de laatste serie.
In die serie wist het duo weer goed uit de startblokken te komen en voor de snelle Duitsers de bocht in te duiken. Team Venus/Heiss volgde op de voet, maar viel na twee rondes uit met een technisch defect. Zo wisten Matthijssen Mollema met een mooie voorsprong als 1e over de streep te komen en met het maximaal aantal punten de overwinning in Hertingen op hun naam te schrijven.

Na een lange avond en een fraaie huldiging werd de bus in razend tempo ingepakt om de reis naar het Duitse Rasstede te maken. Hier kwam het team nogal gebroken van de lange reis in de vroege ochtend aan. Veel tijd om te rusten was er niet, want de training zou om negen uur beginnen.

Nadat de eerste vrije training verreden was, werd het voor iedereen duidelijk dat het een heel zwaar dagje zou worden. De snelle 1000 meter-baan was zeer ruig en lastig te rijden. In de grote pauze had de club al zijn materiaal ingezet om de baan weer in topconditie te krijgen voor de wedstrijd die om een uur zou starten.

De eerste en tweede serie werden allebei met winst afgesloten. Na de tweede serie werd er een defect geconstateerd aan het zijspan en werd besloten om op de reserve-motor verder te gaan. MAtthijssen en Mollema wisten ook met dit span goed uit de startblokken te komen en ook de derde serie werd met winst afgesloten.

Net voordat de finales zouden beginnen, gebeurden er in de overige klassen veel ongelukken. Dit vanwege de baan die inmiddels zou ruig was geworden dat er niet meer veilig gereden kon worden. Na overleg met alle coureurs, de club en de Duitse bond, werd besloten de rest van de series/finales af te gelasten, dit uit veiligheid voor de coureurs.

Zo wisten Matthijssen en Mollema na de verreden series met een maximaal puntaantal de dagoverwinning in Werlte op hun naam te schrijven. ‘Al met al was het een zeer geslaagd weekend voor team Matthijssen. We waren erg moe, maar gingen met een voldaan gevoel richting huis’, aldus Delfzijlster Sandra Mollema. Zondag komen zij en haar zijspanpartner uit Alteveer tijdens de grasbaanrace van Eenrum opnieuw in actie.

No Replies to "Zijspanduo Matthijssen/Mollema slaat dubbelslag"