DWA/Argo opent seizoen met winst

De korfballers van DWA/Argo mochten de seizoensopening in eigen huis afwerken. Op het programma stond het duel met Invicta/Frigro uit Kollum. Invicta/Frigro stond met een nieuw verjongd team op het veld. Na een ruststand van 8-9, wisten de Winsumers in het tweede bedrijf de punten binnen te slepen: 19-14.

De korfballers kenden een goede voorbereiding onder leiding van trainer-coach André Pettinga. Hij bracht binnen het eerste team van DWA/Argo geen veranderingen aan, maar er staat wel een sterk verjongd tweede team.

Het verjongde Invicta/Frigro, dat veel veranderingen kent, opende als eerste de score, maar Benjamin Pestoor kon snel de gelijkmaker maken. Ook Lisette Hamminga vond vlot het gat van de korf en zorgde voor 2-1. Hierna kenden de gasten een scherpe fase waarin de Friese ploeg drie keer op rij wiste te scoren.

DWA/Argo kon weer aanhaken door scores van Tom van der Laan en Lisette Hamminga. Na een gelijke stand van 4-4, scoorden de Friezen opnieuw drie keer op rij. Tom van der Laan zorgde voor 5-7, maar Invicta/Frigro hield het verschil op drie treffers. Dat gebeurde ook nadat Natasja Schuuring de 6-8 score op het scorebord had gezet. In de slotfase van de eerste helft wisten Tom van der Laan en Nick Brandsma alsnog het gaatje te verkleinen naar 8-9. Hiermee gingen beide ploegen de kleedkamers in. Het was een spannend en mooi duel om te zien. Twee jongen ploegen tegen elkaar, die beiden aan het knokken waren voor de winst.

Na de rust zorgde Benjamin Pestoor vlot voor de gelijkmaker. Ook zijn broer Sam Pestoor wist te scoren. Maar de Friezen waren niet onder de indruk en scoorden twee maal op rij, waardoor zij met 10-11 weer in het voordeel stonden. Natasja Schuuring en Lisette Hamminga zorgden er samen voor dat DWA/Argo weer de leiding wist te nemen.

Dit bleek een keerpunt in de wedstrijd te zijn, want in het resterende deel van het duel wisten de Friezen niet meer op voorsprong te komen. Na 12-11 kwamen ze nog wel op gelijke hoogte, maar Natasja Schuuring schoot de 13-12 binnen. Ook daarna kon Invicta/Frigro nog weer langszij komen, maar het initiatief van de wedstrijd lag duidelijk bij de thuisploeg. De jongelingen uit Winsum en Bedum knokten door en trokken, met maar liefst vier treffers op rij uit handen van Tom van der Laan, Karen Oostmeijer, Nick Brandsma en Natasja Schuuring, de overwinning naar zich toe.

Het stond 17-13 en de resterende tijd was te kort voor de tegenstanders om nog wat doen. De Friezen konden nog wel een laatste maal scoren en daarna wisten Karen Oostmeijer en Nick Brandsma met nog twee treffers een prachtige eindstand op het scorebord te zetten van 19-14.

DWA/Argo is met deze winst goed aan het seizoen begonnen, waarin het hoopt bovenin mee te kunnen strijden voor promotie.
Zaterdag zal men naar Oudehaske afreizen voor de ontmoeting met een relatief onbekende ploeg. Tegenstander SIM staat dan op het programma. Dit duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring en Tom van der Laan (4x), Nick Brandsma en Lisette Hamminga (3x), Benjamin Pestoor en Karen Oostmeijer (2x), Sam Pestoor (1).

Uitslagen:
DWA/Argo     - Invicta/Frigro 19-14
Nij Quick Libben - DTL       5- 6
Spannum     - DTS      14- 8
Harkema     - SIM      13- 7

Stand:
Spannum              1- 2
Harkema              1- 2
DWA/Argo              1- 2
DTL                1- 2
Nij Quick Libben          1- 0
Invicta/Frigro           1- 0
DTS                1- 0
SIM                1- 0

No Replies to "DWA/Argo opent seizoen met winst"