La Cruz inspireert in Appingedam

Topbokser Enrico La Cruz was zondag te gast bij boksvereniging Appingedam, waar hij een boksclinic verzorgde. Ongeveer veertig boksers uit het hele district namen deel aan de clinic, die met een inspirerend verhaal begon.

La Cruz had de toehoorders al snel aan zijn lippen hangen toen hij over zijn eigen carrière vertelde en zijn opvattingen over het boksen uit de doeken deed.

Het technische gedeelte van de clinic omvatte veel technisch boksen waarbij wel eens bewust werd afgeweken van de traditionele opvattingen. ‘Om te kunnen winnen moet je je kunnen aanpassen, waarbij soms van de standaardprincipes van het boksen afgeweken moet worden’, aldus La Cruz.

Hij wist zijn opvattingen over het boksen in deze clinic op een uiterst inspirerende manier over te brengen. Met zijn bescheiden voorkomen mag hij een sieraad voor de bokssport genoemd worden. Na het officiële gedeelte nam La Cruz uitgebreid de tijd om met de deelnemers op de foto te gaan. (Foto: Marcel vd Berg).

No Replies to "La Cruz inspireert in Appingedam"