‘Het is twee voor twaalf bij Noordpool UFC’

Het bekertreffen tussen Holwierde en Noordpool UFC is zaterdagmiddag niet gespeeld. De Uithuizers konden niet genoeg spelers op de been brengen om naar de kersverse derdeklasser af te reizen. Verbazing en onbegrip alom bij Holwierde, dat er helemaal klaar voor was. Een elftal op de been brengen is niet het enige probleem van de geelzwarten. Ook op bestuurlijk niveau rommelt het.

‘Ik begrijp er niks van. Dat er geblesseerden en afzeggingen zijn kan ik nog begrijpen, maar je kunt toch ook spelers van andere teams laten opdraven?’, reageert oefenmeester Eddy Tuik van Holwierde. In Uithuizen had men daar kennelijk geen oren naar. En dus speelden de reserves van Noordpool UFC wel. Op eigen veld tegen buurman Corenos uit Roodeschool. De thuisclub ging overigens met 0-3 onderuit.

Leider Geert-Jan Zijlstra:  ‘We zitten niet zo ruim in de spelers als je zou vermoeden. De betere spelers van het tweede elftal zijn al aan de eerste selectie toegevoegd. Donderdagavond hadden we veertien man op papier. Dat was inclusief onze verzorger, die we als derde reserve hadden aangemerkt. Als er dan op zaterdag nog een paar afzeggingen komen heb je geen keus meer. We kunnen het B-junioren niet aandoen om tegen een derdeklasser te spelen.’

Dat neemt overigens niet weg dat Zijlstra enorm teleurgesteld is. ‘In mijn hele carrière als voetballer en nu als leider is het nog nooit gebeurd dat een elftal niet is komen opdagen. Ik schaam me de ogen uit mijn kop dat het zo gelopen is en ik kan je verzekeren dat ik Eddy Tuik persoonlijk mijn excuses heb aangeboden’, aldus Zijlstra.

Het is volgens hem overigens wel een teken aan de wand dat een aantal leden Noordpool UFC de rug heeft toegekeerd en naar elders is vertrokken. ‘Ze lopen hier tegen muren aan die kennelijk niet te doorbreken zijn. Sommige mensen zouden zich eens flink achter hun oren moeten krabben hoe het kan dat men geen toekomst ziet bij een club als Noordpool UFC.’

Ook op bestuurlijk niveau loopt het niet op rolletjes. Er zijn onlangs vier bestuursleden, waaronder voorzitter Klaas de Rouw, opgestapt. ‘Ze hebben niet de energie in zich om de club weer op de rails te krijgen’, laat een insider weten. Er zijn inmiddels wel nieuwe kandidaten gevonden, maar zij zijn nog niet officieel in functie. Een van de mensen voor wie men een belangrijke taak in gedachten heeft is scheidsrechter Siemen Mulder.

‘Je kunt je erg boos maken, maar feit is dat het bergafwaarts gaat met de vereniging. Dit is een slechte zaak. Dat mensen het niet meer bij ons zien zitten heeft vooral te maken met het feit dat de randzaken niet goed geregeld zijn. Er worden beloftes gedaan die men niet nakomt. Het nieuwe bestuur zal hier bovenop moeten zitten. We hebben nu nog twee seniorenteams. Het derde is al opgedoekt en A-junioren hebben we ook niet meer. Als we niet oppassen zullen we nog voor het einde van dit seizoen meer elftallen moeten terugtrekken. Het is toch te triest voor woorden dat een club met een complex als dat van ons niet in staat is om het hoofd boven water te houden’, vindt Zijlstra.

Er zullen volgens hem dit seizoen op alle vlakken stappen gezet moeten worden. Niet alleen bij de jeugd, maar zeker ook bij het vlaggenschip en de reserves van de geelzwarten. ‘Ik denk onder andere aan goede begeleiding van het tweede elftal. Als dat niet gebeurt, voorzie ik grote problemen voor volgend seizoen. Ik hoop dat iedereen bij Noordpool UFC beseft dat het momenteel twee voor twaalf is.’

Of en wanneer het bekerduel in en tegen Holwierde zal plaatsvinden blijft onduidelijk. ‘We moeten ook nog tegen Wagenborger Boys spelen en daarna staat de competitie voor de deur’, aldus Tuik. Als het aan Zijlstra ligt wordt de wedstrijd niet meer gespeeld. ‘We zitten er niet op te wachten, maar laten het aan de KNVB over. We kijken wel hoe dit gaat aflopen.’ (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "'Het is twee voor twaalf bij Noordpool UFC'"