Tualena speelt 100e wedstrijd voor NEC Delfzijl

Nino Tualena (26) heeft een mijlpaal in zijn carrière als voetballer bereikt. Zaterdagavond speelde hij zijn honderdste officiële wedstrijd voor tweedeklasser NEC Delfzijl. Het bekerduel tegen Noordster werd met 7-1 door de ploeg uit de havenplaats verloren.

Het treffen in Pekela werd niet wat hij er misschien wel van had verwacht, maar een dergelijk jubileum blijft een mooie prestatie. In zijn jubileumwedstrijd scoorde Tualena de enige treffer van de Delfzijlsters in een verder zwaar teleurstellend voetbalpotje. De technicus speelde in zijn honderdste duel op het middenveld.

Zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl was eveneens een bekerwedstrijd. Dat was op 26 augustus 2014 en betrof een uitduel tegen het stad-Groninger VVK. De Havenkanters wonnen dit treffen toen met 1-2.

Tualena speelde 87 competitiewedstrijden en 13 bekerwedstrijden. Hij scoorde in competitiewedstrijden zes keer en in bekerwedstrijden wist hij twee keer het net te vinden. Ook scoorde hij nog negen doelpunten in oefenwedstrijden.

Voor zijn periode in het tenue van NEC speelde Tualena voor De Vogels, Godlinze en Eems Boys. De vereniging feliciteert de jubilaris met deze mooie mijlpaal.

No Replies to "Tualena speelt 100e wedstrijd voor NEC Delfzijl"