Danara Stoppels tweede op NK meerkamp

Onder zeer natte en koude omstandigheden streden afgelopen weekend de 36 beste meerkamp-atletes van 14 en 15 jaar van Nederland om de winst bij de nationale meerkampen atletiek in Zoetermeer. Danara Stoppels uit Holwierde deed het prima en tweede plaats in het eindklassement te behalen.

Tijdens het tweedaagse evenement werkten de deelnemers een zevenkamp af, met als onderdelen 80 meter hordenlopen, hoogspringen, kogelstoten, 150 meter sprint, verspringen, speerwerpen en een 600 meter.

Stoppels begon het weekend goed met een persoonlijk record op de 80 meter horden. Het hoogspringen ging gezien de weersomstandigheden redelijk en zoals het een werpster als haar betaamt, stootte ze de kogel het verst van alle meerkampsters. Het laatste onderdeel op de zaterdag, de 150 meter sprint, leverde ook een persoonlijk record op.

Op zondag gingen de meiden verder met verspringen. Hier leverde Stoppels met 5.22 meter een stabiele prestatie af. Op het onderdeel waar ze punten kon pakken ten opzichte van haar concurrenten, het speerwerpen, liep het totaal niet. Met slechts 37 meter kon ze geen marge opbouwen voor de afsluitende 600 meter. Stoppels zette nog wel alles op alles en startte zeer snel, maar ze kon niet iedereen achter zich houden.

Met 4376 punten kwam ze een kleine 60 punten te kort voor de eerste plaats. Voor iemand die de werponderdelen als specialiteit heeft, is een tweede plaats meer dan goed omdat de spring- en looponderdelen hoger gewaardeerd worden in de puntentelling.

Deze wedstrijd was bijna de laatste nationale wedstrijd van het seizoen voor Stoppels. Komeend weekeinde doet ze nog mee aan de Nederlandse estafette-kampioenschappen. Nadat ze drie weken terug het Nederlandse team had vertegenwoordigd bij een interland in het Duitse Münster, stonden de wedstrijden in het teken van de verenigingscompetitie-finales. Mede door goed werpen van Stoppels werd twee weken geleden het team van Groningen Atletiek tot 16 jaar eerste van Nederland en een week later hielp ze het team tot 18 jaar naar een twwede plaats.

No Replies to "Danara Stoppels tweede op NK meerkamp"