Farmsum pakt punt van titelkandidaat

Op een regenachtig Sportpark Tuikwerd heeft Farmsum zondag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen afgewerkt. Tegenstander was Nieuweschans, dat als titelkandidaat wordt bestempeld. Mocht dat al hhet geval zijn, dan hebben de grensbewoners nu al averij opgelopen. De bezoekers kwwamen namelijk niet verder dan 3-3 op het doorweekte gras.

Beide ploegen begonnen wat slordig aan de wedstrijd, debet daaraan was het natte veld waardoor veel ballen doorschoten en net niet aankwamen. Farmsum begon iets beter aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 7e minuut in een doelpunt. Het was Reza Fambrene die de bal bij Jan Bisschop bezorgde, die de bal vervolgens uitstekend langs de keeper in het doel schoot: 1-0.

Vlak daarna kon Roby Visser een voorzet net niet binnen werken en de voorsprong verdubbelen. En zo snel als het kan gaan in het voetbal lag het speeltuig er een minuut later aan de andere kant wel in. Een voorzet vanaf de zijkant schoot door, buiten bereik van de Farmsumer verdediging. De afronding liet niets te wensen over: 1-1.

Nieuweschans kwam wat beter in de wedstrijd en wist in de 25e minuut op een 1-2 voorsprong te komen. Een diepe bal op spits Mugabe was de Farmsumer verdediging en keeper te machtig. Farmsum leek even de weg kwijt en kreeg in de 31e minuut op 25 meter van het doel een vrije trap tegen. Het was oud-profvoetballer Cruz Vicente, bekend van onder andere AZ en BV Veendam, die achter de bal ging staan en het leer onberispelijk achter keeper Damon Vos schoot: 1-3.

Niets leek een overwinning in de weg te staan maar vlak voor de thee maakte Farmsum de aansluitingstreffer door een rake kopbal van Jan Bisschop zodat een 2-3 ruststand het gevolg was. Na de doelwisseling golfde het spel op en neer in een vermakelijke wedstrijd. In de 57e minuut werd een Farmsumer corner knap door Marcel van Es binnengekopt en was de gelijkmaker een feit: 3-3.

Beide ploegen gingen vol voor de winst en die strijdwijze leverde nog wel wat kansjes op, maar geen doelpunten. De 3-3 stand bleef dan ook op het scorebord staan. Al met al verdienden beide teams ook niet meer dan een punt. Zondag staat de uitwedstrijd tegen THOS op het programma. De aftrap is om twee uur.

No Replies to "Farmsum pakt punt van titelkandidaat"