Winsum verschalkt debutant SV Bedum

Debutant SV Bedum heeft niet voor een verrassing weten te zorgen tijdens het eerste optreden in de 1e Klasse E. Thuisclub Winsum weigerde aan een stunt mee te werken. De ploeg van trainer Bert Vos zegevierde op eigen veld met 3-1 en op dat resultaat viel niets af te dingen. Man van de wedstrijd werd Kay Bootsma. De 19-jarige scoorde twee keer voor zijn team.

Winsum kon met veel vertrouwen uitkijken naar de confrontatie met de elf van coach Remy van der Wal. Men had immers drie bekerzeges weten te boeken en dat is altijd goed voor het moreel. Bij de gastheren ontbraken Niels van Dalen en de geblesseerde Marcel Pannekoek.

SV Bedum, de verrassende kampioen van de tweede klasse, werd in de beginfase meteen onder druk gezet.  Een steekpassje van Kay Bootsma op Wouter Bloem leek het eerste gevaar te zullen opleveren, maar doelman Jos Broekmans haalde de angel uit de aanval. Hij stond ook goed geposteerd toen Rogier Krohne het Bedumer doel onder vuur nam en bokste niet veel later een corner van Wouter Bloem weg. De jonge telg van de familie Broekmans kreeg alle gelegenheid om zijn talenten te tonen en hij kweet zich goed van zijn taak.

Op de snoeiharde kopbal van Rick Schaaphok, uit ene voorzet van de bedrijvige Rogier Krohne, moest hij het antwoord schuldig blijven en dus konden de gastheren met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Vrij snel na de doelwisseling kwam SV Bedum voor grotere problemen te staan. Kai Bootsma toonde zich trefzeker na goed voorbereidend werk van  Maikel Hoormann: 2-0. De bank van SV Bedum had tot aan dat moment nog niet veel reden gehad om op te veren. Daarvoor was de inbreng te gering.

Toch zou het team van trainer Remy van der Wal iets terug doen. De oefenmeester had twee keer gewisseld toen Nigel Bakker het middelpunt werd van een klein feestje, nadat hij de bal uit een vrije trap in het Winsumer doel had gedeponeerd: 2-1.

Erg veel plezier beleefden de bezoekers niet aan de treffer, want Kay Bootsma bepaalde het verschil amper een minuut later weer op twee: 3-1. De Bedumers probeerden het daarna nog wel, maar verder dan een schreeuw om een strafschop kwam het niet. Dat was toen Nigel Bakker een verdediger op zijn weg vond en tegen het gras belandde. Arbiter Baar bleef onverstoorbaar en liet doorspelen.

De winst ging terecht naar Winsum, dat meer lef toonde in de overigens vrij vlakke derby. Coach Bert Vos kon redelijk tevreden zijn over de manier waarop zijn team de ouverture had afgewerkt. (Foto: Jan-Willem Sterkenburg).

No Replies to "Winsum verschalkt debutant SV Bedum"