DWA/Argo alleen aan kop na winst op NQL

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum kregen zaterdag wederom een voor hen onbekende ploeg op bezoek. NQL uit Rinsumageest/Birdaard was de tegenstander. Na een eerste helft met weinig doelpunten (7-7) wist DWA/Argo in een spannende tweede helft de overwinning in de wacht te slepen. De eindstand werd 16-13. DWA/Argo staat nu alleen bovenaan de ranglijst, aangezien concurrenten Harkema en Spannum punten lieten liggen.

Jesse Reker begon in de basis,  op de plaats van de geblesseerde Sam Pestoor. Dat betekende dat er een ander spel gespeeld moest worden, aangezien Reker over veel minder lengte beschikt dan Pestoor. Lisette Hamminga opende de score van de wedstrijd, maar NQL reageerde met een tegendoelpunt en daarmee werd de toon van de eerste helft gezet.

Na twee scores van Natasja Schuuring en Lisanne Pettinga, maakte NQL wederom een treffer. Hierna wisten Lisette Hamminga en Natasja Schuuring de 4-2 en de 5-2 te scoren en even leek DWA/Argo al vroeg een beslissing te gaan maken. Niets was minder waar, want de Friezen knokten zich terug en waren hierna vier keer trefzeker, waardoor de score andersom was en NQL met 5-6 voor stond. Natasja Schuuring verzilverde hierna koelbloedig een strafworp, waardoor er weer een gelijke stand op het scorebord stond. Na nog een treffer van NQL, maakte de in de ploeg gekomen Gert-Jan Stulp de 7-7. Deze stand was tevens de stand waarmee beide ploegen de kleedkamer in gingen.

Trainer/coach André Pettinga vertelde in de pauze dat er prima gespeeld werd, maar dat er rust bewaard moest worden. Met een 7-7 stand kon nog van alles gebeuren.

Na de onderbreking was het NQL dat scherper uit de kleedkamer kwam, want de gasten maakten vlot drie treffers op rij. De DWA/Argo-spelers moesten aan de bak, want zij stonden met 7-10 achter. Lisette Hamminga bracht de stand op 8-10 en na een nieuw tegendoelpunt van NQL kwam er een wending in de wedstrijd.

DWA/Argo kreeg meer grip op het duel en maakte vier treffers op rij uit handen van Gert-Jan Stulp, Natasja Schuuring, Aaltje Kinderman en Karen Oostmeijer. De stand kwam zo in het voordeel van de Winsumers en Bedumers te staan. NQL maakte nog wel de gelijkmaker, maar dat bleek achteraf het laatste wapenfeit te zijn. DWA/Argo was nog niet klaar met scoren. De goed spelende invallers Jesse Reker, Aaltje Kinderman en Gert-Jan Stulp maakten nog een doelpunt, waarmee de stand op 16-13 kwam te staan. Dit was tevens de eindstand.

DWA/Argo heeft met deze winst goede zaken gedaan. De Winsumers en Bedumers staan nu twee punten los van Harkema en Spannum, die beiden verloren. Zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij het voor hen bekende DTS in Surhuizum.  Dit duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Lisette Hamminga en Gert-Jan Stulp (3x), Aaltje Kinderman (2x), Jesse Reker, Lisanne Pettinga en Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Invicta/Frigro - Spannum  19-17
DWA/Argo       - NQL      16-13
Harkema        - DTL      12-14
SIM            - DTS       6-20

Stand:
DWA/Argo                   4- 8
Harkema                    4- 6
Spannum                    4- 6
DTL                        4- 4
Invicta/Frigro             4- 4
DTS                        4- 3
NQL                        4- 1
SIM                        4- 0

No Replies to "DWA/Argo alleen aan kop na winst op NQL"