Middelstum troeft matig Poolster af

Poolster heeft op het eigen sportpark Oldencate opnieuw een nederlaag geleden. Het bezoekende Middelstum wist de ploeg uit Spijk met 0-2 te kloppen en kan rustig spreken van een vliegende start. De geelzwarten daarentegen wachten nog op het eerste competitiepunt in dit jonge seizoen.

Na twee competitieronden in de 4e Klasse D, kan nu al wel worden gesteld dat dit seizoen er weer eentje vol vreemde uitslagen gaat worden, met misschien wel een verrassende eindwinnaar. Wie had vooraf immers kunnen bevroeden dat Middelstum, naast HS ’88, de enige ploeg zou zijn met de volle buit. Of dat Poolster nog met lege handen zou staan.

Middelstum had een week eerder het Sauwerder SIOS laten struikelen door met 2-1 te winnen. Poolster liep in de uitwedstrijd tegen FC Zuidlaren een nederlaag op met dezelfde cijfers. Trainer Frank Konneman had zich met zijn team op een zware middag voorbereid. ‘Gelet op het afgelopen seizoen is dat niet zo vreemd. Poolster heeft lang meegedaan voor de titel, terwijl wij onderin aan het knokken waren. Achterna kan ik alleen maar zeggen dat we het niet echt moeilijk hebben gehad en dat heeft me echt verbaasd.’

Die verbazing zal aan de zijde van Poolster niet minder groot zijn geweest. De thuisploeg wist zich geen moment in de wedstrijd te spelen, won te weinig duels, leverde teveel ballen in en sommigen leken al vroeg in het duel last van vermoeidheid te hebben.

Middelstum had er lak aan. Het zat kort op de tegenstander, was fel en gretig en legde Poolster zijn wil op. De grootste kans voor de doelwisseling was dan ook voor de gasten. Na een voorzet van Peter van Dam leek het optelsommetje zo eenvoudig, maar de aanvallers van Middelstum liepen elkaar voor de voeten en dus vloeide er geen bloed uit voort voor de gastheren.

De volgende die het mocht proberen was Thijs Oosterhoff. Hij werd door Rutger Schuiling voor het doel van Poolster gezet, maar ook die mogelijkheid leverde geen succes op.

Dat er bij Poolster iets moest gebeuren, na een uitermate slappe eerste helft, was wel duidelijk. Na de doelwisseling leek het er aanvankelijk ook op dat de spelers hun coach Jaap Danhof beterschap hadden beloofd. Alle goede bedoelingen ten spijt, was de thuisclub ook in het tweede bedrijf niet in staat om Middelstum echt in verlegenheid te brengen.

Toen de bezoekers na 68 minuten voetbal op voorsprong wisten te komen was het eigenlijk al gedaan met de geelzwarten. Uit een corner van Romke Korpershoek wist Wessel Oosterhoff de bal achter doelman Simon Dijkman te prikken: 0-1.

Poolster moest daarna wel aanzetten om een tweede nederlaag te voorkomen, maar deed dat zonder overtuiging. Het voorzichtige offensief bood Middelstum wel de gelegenheid het duel definitief te beslissen. Dat de knockout nog even uitbleef, was voornamelijk aan goalie Dijkman te danken. Hij wist mogelijkheden van bijvoorbeeld Romke Korpershoek en Thijs Oosterhoff onschadelijk te maken.

In de 84e minuut viel de beslissing alsnog. Mateo Milkovic kwam oog in oog met goalie Dijkman te staan en liet hem vervolgens vissen: 0-2. Bij die stand zou het ook blijven en dus konden de vuisten gebald worden aan de zijde van Middelstum.

‘Ik ben blij met de winst, maar nog veel meer over de manier waarop deze zege tot stand is gekomen. We hebben laten zien dat je met vechtlust een heel eind kan komen. Ik denk dat we niet alleen de buitenwacht, maar ook onszelf op een positieve manier hebben verrast met deze competitiestart’, sprak trainer Frank Konneman na afloop.

Leider Bennie Stam van Poolster kon niets anders concluderen dan dat Middelstum verdiend had gewonnen. ‘Het was een slappe bedoening aan onze kant. We hebben niets laten zien en geen enkele kans gecreëerd. Vorige week hebben we nog ongelukkig van Zuidlaren verloren, maar toen voetbalde er wel een heel ander Poolster. Daar waren we vandaag ver van verwijderd.’

* Poolster – Middelstum 0-2 (0-0). Wessel Oosterhoff 0-1; Mateo Milkovic 0-2 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Middelstum troeft matig Poolster af"