Middelstum onderuit in duel met HS ’88

In de 4e Klasse D van het zaterdagvoetbal ging veel aandacht uit naar het duel tussen thuisclub Middelstum en het bezoekende HS ’88. Het waren immers de enige twee ploegen die met de volle winst uit twee duels aan de start verschenen. Op het sportpark van de blauwwitten bleek al snel dat de ploeg uit Hoogezand een maatje te groot was voor de gastheren. Na negentig minuten voetbal stonden er maar liefst negen goals op het scorebord. Die werden door slechts drie spelers gemaakt, waarbij HS ’88 ook nog eens de punten in de zak mocht steken.

Dat het geen eenvoudige middag voor Middelstum zou worden, kon uit de opstelling al wel worden opgemaakt. Daar stonden namelijk niet Thijs Hoeksema, Wessel Oosterhoff en Thijs Oosterhoff op vermeld. Het drietal had andere, minder inspannende bezigheden gepland voor deze zomerse herfstdag. Het ontbreken van het trio bleek na een kwart wedstrijd een te zwaar stempel op het elftal te drukken.

In het eerste deel van de confrontatie kon Middelstum het volwassener en agressiever spelende HS ’88 nog wel bijbenen en waren ze middels Mateo Milkovic en Kristian Boelema dicht bij de openingstreffer, maar in de omschakeling bleken de bezoekers effectiever te zijn. Dat was overigens pas nadat doelman Jeroen Smit een poging van Sven Rosevink onschadelijk had gemaakt. De goalie had over werk geen klagen en weerde zich kranig. Na 21 minuten moest hij capituleren, al had Rosevink ook nu twee pogingen nodig om de bal voor het eerst tegen het nylon te mikken: 0-1.

Een tegenvaller voor het team van trainer Frank Konneman, die vlak na de treffer Devan Bolhuis naar de kant moest halen en Marijn Bosman liet invallen.  Die kreeg amper de tijd om zich in te spelen of de marge was al verdubbeld. Een bal vanaf de linkerkant zeilde richting de tweede paal, waar Mark Stol uit de rug van een verdediger liep en beheerst raak schoot: 0-2.

Smit kreeg even later een nieuwe mogelijkheid om zich te onderscheiden en deed dat met verve. De goalie moest gestrekt op een vrije trap van Justin de Groot en kreeg zijn vingers voldoende tegen de bal om het leer naast het doel te tikken.

Het was ietwat vreemd om te zien hoe Middelstum zich erg gemakkelijk achteruit liet drukken. De onrust in de defensie was groot en men was bevreesd voor de snelheid van de flankspelers van HS ’88, dat agressiever speelde. Een ingrediënt waar de Middelstummers vaak patent op hebben. De ene wedstrijd is de andere echter niet en het gemis van drie vaste waarden was teveel van het goede. De bezoekers kregen mogelijkheden genoeg om de score voor de pauze verder uit te breiden, maar waren allesbehalve scherp voor de goal of vonden Smit op hun weg.

Konneman moest iets verzinnen om zijn manschappen bij het eigen doel weg te krijgen. Dat kun je alleen maar doen  door in aanvallend opzicht een list te verzinnen. Joker Gerard Bronsema verscheen binnen de lijnen en zou al snel van zich doen spreken. Overigens niet voordat HS ’88 middels Mark Stol op 0-3 was gekomen en een terecht toegekende strafschop door Aron Oortwijn werd gemist. De misser kwam overigens voor een groot deel op het conto van doelman Smit, want hij had allang gezien welke hoek Oortwijn had uitgezocht en ranselde de bal weg.

Toch zou het 0-4 worden toen de bal vanaf de linkerkant voor het Middelstummer langs werd getrokken en Mark Stol alle tijd kreeg om de bal in het doel te jagen en zijn derde van de middag te laten noteren. Het had er daarna alle schijn van dat HS ’88 wat gas terug wilde nemen. Niet geheel vreemd, want het duel voltrok zich in een redelijk hoog tempo, maar ook de wissels binnen het team kwam de rust niet ten goede. Er werd kort gezegd aan kwaliteit ingeleverd.

Na 67 minuten spelen profiteerde Middelstum voor het eerst. Gerard Bronsema sneed door de as van HS ’88 en haalde verwoestend uit: 1-4. Een opleving leek in de maak, maar werd in de kiem gesmoord toen Sven Rosevink weer doeltreffend was: 1-5. Dat was nadat Smit voor de zoveelste keer een kans van de gasten om zeep had geholpen. De thuisclub wilde van geen opgeven weten en uit een scherpe voorzet vanaf de rechterkant  wist Gerard Bronsema andermaal het volle rendement te halen: 2-5. Niet veel later was het weer raak. Marijn Bosman snelde op rechts met de bal richting achterlijn, liet een messcherpe voorzet van zijn voet vertrekken en opnieuw was Bronsema paraat om het karwei af te ronden: 3-5.

Sommige Middelstummer supporters begonnen zowaar in een klein wonder te geloven. En waarom zou dat ook niet kunnen. Het moest echter wel snel gebeuren, want de tijd tikte razendsnel weg. Te snel en de hoop was definitief vervlogen toen Sven Rosevink zich qua doelpunten op gelijke hoogte liet zetten met teamgenoot Mark Stol en zijn evenknie Gerard Bronsema van de gastheren.

Na precies negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Alexander Vegter uit Loppersum het duel de vergetelheid in. Het publiek had zich wel vermaakt met het enerverende duel, al zal het Middelstummer deel er met gemengde gevoelens op terug hebben gekeken.

* Middelstum – HS ’88 3-6 (0-2). Sven Rosevink 0-1; Mark Stol 0-2; Mark Stol 0-3; 0-4 Mark Stol; Gerard Bronsema 1-4; Sven Rosevink 1-5; Gerard Bronsema 2-5; Gerard Bronsema 3-5; Sven Rosevink 3-6.

No Replies to "Middelstum onderuit in duel met HS '88"