Eerste nederlaag korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum zijn zaterdag bij DTS in Surhuizum op bezoek geweest. Tot aan het beginsignaal van dit treffen wist DWA/Argo alles te winnen, maar daar kwam tegen DTS verandering in. Na een ruststand van 9-5 kwam DWA/Argo er in de tweede helft niet meer aan te pas. DTS won afgetekend met 15-8.

Jesse Reker begon wederom in de basis, aangezien Sam Pestoor nog steeds met een blessure kampt. De Friezen van DTS wisten als eerste te scoren, maar Lisette Hamminga en Natasja Schuuring waren daarna trefzeker namens de gasten. Vervolgens vielen de treffers om en om en via 3-2 kwam het tot een 6-5 stand. De doelpunten van DWA/Argo kwamen uit handen van: Lisette Hamminga, Nick Brandsma, en Natasja Schuuring.

In de slotfase van het eerste bedrijf lukte het de thuisploeg om weg te lopen van DWA/Argo, want met drie treffers op rij werd het 9-5. Met deze stand werd er in de kleedkamer een pauze genomen. Trainer/coach André Pettinga benadrukte dat er niets aan de hand was en dat alles nog mogelijk was. DTS was alleen scherper dan DWA/Argo en daar moest verandering in komen.

In de tweede helft kwam Yarin Smedema al vlot binnen de lijnen voor Natasja Schuuring, die kampte met een nekblessure. DTS was nog net zo scherp als de eerste helft en wist opnieuw drie treffers achter elkaar te maken. Zo stonden er twaalf doelpunten voor DTS op het scorebord en maar vijf voor de jongelingen uit Winsum en Bedum.

DWA/Argo had pech met de kansjes en speelde een weinig gelukkige wedstrijd. Duidelijk was dat DWA/Argo haar eerste verlies zou oplopen. Tom van der Laan maakte nog een treffer en ook Gert-Jan Stulp en Yarin Smedema kwamen nog tot een doelpunt. DTS was echter de betere ploeg en liet DWA/Argo niet dichterbij komen. Bij een 15-8 eindstand maakte de scheidsrechter een eind aan het duel.

Dinsdag zal DWA/Argo spelen voor de A.P. Buitenbeker. Men gaat naar Groningen om tegen Club Brothers aan te treden. Dit duel begint om 20.00 uur. Zaterdag staat er weer een competitiewedstrijd gepland. DWA/Argo krijgt mede-koploper Harkema op bezoek. Dit belooft een spannend duel te worden in de strijd om de eerste plaats. Het duel begint om 15.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga en Natasja Schuuring (2x), Gert-Jan Stulp, Yarin Smedema, Tom van der Laan en Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
Spannum - Harkema     12-13
NQL   - SIM       9- 9
DTL   - Invicta/Frigro 16-12
DTS   - DWA/Argo    15- 8

Stand:
Harkema          5- 8
DWA/Argo          5- 8
Spannum          5- 6
DTL            5- 6
DTS            5- 5
Invicta/Frigro       5- 4
NQL            5- 2
SIM            5- 1

No Replies to "Eerste nederlaag korfballers DWA/Argo"