Weer veel derby’s op regionale velden

Voor de amateurvoetballers uit de regio staat komend weekeinde de vierde speelronde gepland. Voor een aantal clubs wordt het zeker zaak om eindelijk eens punten te pakken. Daarbij kan gedacht worden aan de vierdeklassers Poolster en Corenos, die beiden nog met lege handen staan. Er staan overigens weer veel derby’s op de rol.

In de 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal moet promovendus SV Bedum zijn draai nog vinden. Afgelopen weekeinde werden de eerste punten verzameld bij Zeerobben, dat nog puntloos is. Winsum doet het beter in deze klasse. Met zes punten uit drie duels staat de ploeg van trainer Bert Vos op de zesde plaats. Zijn team speelt zaterdag in Haren tegen Gorecht, de club waar Vos vorig seizoen nog de scepter zwaaide. SV Bedum krijgt vv Groningen op visite.

NEC Delfzijl heeft in 2J evenveel punten verzameld. Het deed trainer Kees Pranger opmerken dat zijn team in ieder geval een betere start dan vorig seizoen meemaakt. Dat kan niet van competitiegenoot Omlandia worden gezegd. De Ten Boersters staan op één punt. Dat is er eentje minder dan DVC Appingedam in 3C heeft. In die klasse doet promovendus Holwierde het tot nu toe niet gek, al liep men zaterdag dan ook tegen een 3-0 nederlaag aan op bezoek bij Zuidhorn, dat nu koploper is. SC Loppersum staat vierde en de fans van Noordwolde kunnen hun favorieten op de zevende plek terugvinden.

Voor de liefhebbers van regionale clashes, zij kunnen zaterdag in Ten Boer terecht voor de confrontatie tussen Omlandia en NEC Delfzijl. Afgelopen seizoen wisten de Delfzijlsters met 1-2 te winnen.

In 3C ontvangt SC Loppersum koploper Zuidhorn, zal DVC Appingedam in het thuisduel tegen Glimmen wellicht voor de aftrap ook nog even terugdenken aan de voorbije competitie, toen het thuis ook zegevierde (1-0). En ook deze competitie kent zijn burentwisten. Zaterdag zal Holwierde zich willen revancheren voor het eerste verlies sinds tijden. Daarvoor moet men dan wel Noordwolde kloppen. In het seizoen 89/90 kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband tegen. Holwierde won destijds met 3-1.

En dan de enige echte 4e Klasse D zaterdag. Waar RZ Baflo tweede staat, SV De Heracliden en Middelstum zich middenmoter mogen noemen, SIOS en De Fivel daar net onder hangen en Poolster en Corenos nog op zoek zijn naar het eerste goede resultaat. Het blijft een klasse die ieder jaar bol van de verrassingen staat. Wellicht kunnen de puntloze clubs daar moed uit putten als ze komend weekeinde op eigen terrein tegen respectievelijk SIOS en Middelstum spelen. De Fivel ontvangt RZ Baflo en SV De Heracliden neemt het thuis op tegen Amicitia VMC

Het Uithuizer Noordpool UFC begon de competitie in 5D met een verpletterende 10-1 nederlaag op bezoek bij Zeester, maar lijkt zich enigszins te hebben hersteld van die dreun middels overwinningen op Groninger Boys (7-3) en Oosterparkers (8-2). Merkwaardig genoeg heeft Zeester nu zelfs minder punten dan de Uithuizers. Ook in deze klasse geldt echter dat surprises niet van de lucht zijn.

In Zandeweer gaan de buren ZEC en Noordpool UFC de strijd met elkaar aan. Het is ZEC tot nu toe nog maar één keer gelukt om een competitieduel van de Uithuizers te winnen (2-0) en dat ws in het seizoen 2010/2011. De laatste keer dat de teams tegenover elkaar stonden werd het maar liefst 0-8 voor Noordpool UFC.

Degradant GEO uit Garmerwolde moet in 5E naast Wildervank ook Wagenborger Boys voor zich dulden. De Wagenborgers zijn nog zonder puntverlies en beleven een prima start van het seizoen. VVS Oostwold volgt op drie punten, terwijl SC Scheemda al een groter gaatje moet zien te overbruggen. Dat geldt eveneens voor Stedum en SV TEO. Laatstgenoemde ploeg speelt thuis tegen Damacota, terwijl Stedum naar VVS Oostwold gaat. GEO pakt de auto richting Scheemda en Wagenborger Boys gaat op bezoek bij BATO.

In het zondagvoetbal heeft Siddeburen (3B) het ‘allemaal al een keer meegemaakt.’ Een keer winst, een keer gelijk en een nederlaag.  Komend weekeinde gaat men op bezoek bij HSC, dat een punt meer op zak heeft. Eenrum is de enige regionale vertegenwoordiger in 4C. Zes punten hebben de Marnebewoners te pakken en dat is momenteel goed voor de vijfde plaats in die klasse. Afgelopen weekeinde kreeg men met 3-0 klop van Actief. Zondag wacht het duel tegen Wilper Boys, dat Harkstede met 5-0 van het veld blies.

En dan is er nog de 5e Klasse D, waar Farmsum het eveneens allemaal al een keer heeft meegemaakt, het Woldendorper WEO een duel achter loopt, Woltersum, Oldambtster Boys en Froombosch daar staan waar ze vrijwel ieder jaar opduiken, Warffum nog maar één keer in actie is gekomen en Kloosterburen de rij sluit met een nul op het conto. Zondag staat ook daar een derby op de rol en wel tussen Farmsum en WEO. Woltersum vertrekt richting Nieuweschans, Kloosterburen ontvangt DWZ en Meeden is de gastheer van Oldambtster Boys. Warffum gaat op bezoek bij Tot Heil Onzer Spieren (THOS) en Froombosch speelt op eigen veld tegen het Finsterwolder BNC.

Er is kortom weer genoeg te beleven op de regionale velden, waar de acteurs opnieuw mogen proberen hun fans te vermaken. Zichzelf en hun coaches belonen met puntenwinst of hun jacht op succes opnieuw met een week moeten verlengen..

No Replies to "Weer veel derby's op regionale velden"