Klimaatgroep Stars wint sleutelduel van VVV

Voor de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars stond zaterdag een sleutelduel op het programma. Na een paar niet al te beste wedstrijden kwam de vierde plek weer enigszins in zicht en met de pot tegen VVV in Leidschendam kon er nog iets meer afbrokkelen van het gat van zeven punten in Middelstummer voordeel.

Met Peter Verweij, Shuohan Men en Frank Boute werd het tripje ondernomen en zij wisten dat het niet makkelijk zou worden. Dat bleek al snel toen een nog steeds niet topfitte Boute het moest opnemen tegen de nummer drie van het team, Matthijs van de Heiden. Het werd een ware thriller waarin Boute grote voorsprongen verloren zag gaan en hij tegen matchpoints aankeek. Echter toen etaleerde hij weer zijn vechtershart en na een magnifiek laatste punt brulde hij als de rugbyspelers van de All Blacks. Het eerste punt zat in de knip: 0-1.

Vervolgens keek Peter Verweij tegen de knokker Werff Thomas, net als in hun eerste ontmoeting, tegen een 0-2 achterstand in games aan en werkte hij in de derde game vijf matchpoints weg. Met 16-14 kwam hij weg en vervolgens sloopte hij Thomas: 0-2.  Met daarbij de constatering dat deze twee duels 1.45 uur hadden geduurd.

Dit was voor de staf van Klimaatgroep Stars een enorme geruststelling. Zij wisten hoe lastig wedstrijd drie tot en met vijf waren.  Nolan Schultz bleek iets te sterk voor een nog steeds niet volledig herstelde Shuohan Men, het dubbel was kansloos en Boute trok het niet tegen een te vaste Werff Thomas: 3-2. Het mooie was dat het team er weer stond en dat er gevochten werd. Een van de mooiste, maar tevens moeilijkste zaken in de sport.

Het voorwerk was verricht en na de pauze werd het karwei in grootse stijl geklaard. Shuohan Men tegen de nummer drie was verwacht, maar Verweij tegen Nolan Schultz zeker door Klimaatgroep Stars niet. Verweij speelde een mentaal en technisch geweldige partij tegen deze jongen, die als een van de grootste talenten van het Nederlandse tafeltennis wordt bestempeld. Verweij ontregelde hem echter verrassend goed met precies geplaatste returns en kleine spinnetjes. Zijn tweede performance!

Shuohan Men kraakte Thomas daarna vrij eenvoudig en weer erg zeker. Ze was haar stem kwijt in het begin van de week, het leek er tijdens de wedstrijd ook nog op, want ze gaf geen kik, maar vooral de backhand-topspin in de rally is een wapen van jewelste. Klimaatgroep Stars draaide het blad om en kwam op een 3-5 voorsprong.

Toen kwam Frank Boute weer in actie tegen Schultz en hij begon iets van zijn oude spel terug te krijgen. Boute retourneerde beter, combineerde weer meer zijn slagen en kwam dik voor: 10-5. Dat was niet genoeg en uiteindelijk moest hij buigen.

Peter Verweij moest vervolgens Van der Heiden pakken om de winst zeker te stellen en de man of the match slaagde met glans. De 6-4 winst was een feit en  daarmee is Klimaatgroep Stars negen punten los. Dat zijn er eigenlijk tien, omdat men twee keer van deze ploeg heeft gewonnen.

Men blijft nu twee weken zonder competitie en dus kan er verder aan de vorm en fitheid geschaafd worden. Op 3 november wacht thuis de pot tegen hekkensluiter Pecos.

No Replies to "Klimaatgroep Stars wint sleutelduel van VVV"