Kickbokser Sarél de Jong slaat weer toe

The Hunter heeft weer toegeslagen. Kickbokster Sarel de Jong uit Meedhuizen is er in geslaagd om in Bratislava Europees kampioen te worden in de gewichtsklasse tot 65 kilogram. In de finale versloeg ze Teodora Manic met 3-0. Met deze overwinning revancheerde De Jong zich voor het verlies dat ze eerder in de strijd om het WK leed tegen Manic.

Het gevecht over drie ronden ging aanvankelijk gelijk op en het had er alle schijn van dat Manic een ronde later wat meer over had. De vermoeidheid sloeg echter toe en voor De Jong was dat het teken om haar tegenstandster in de derde ronde letterlijk en figuurlijk in de hoek te zetten. De jury kende na afloop de winst aan De Jong toe, die haar vreugde over de behaalde titel niet onder stoelen of banken stak.

‘Het was geen leuke tegenstander om tegen te vechten. Maar goed, uiteindelijk was ik sterker en daar gaat het tenslotte om’, aldus de kersverse Europees kampioene.

De honger naar meer titels is nog lang niet gestild bij de pupil van trainer Denis van der Giessen. Haar bijnaam ‘The Hunter’ heeft ze dan ook niet voor niks. De jacht is nu geopend op het WK tot 61 kilogram, die op 17 november in MartiniPlaza in Groningen wordt vergeven. Daar treedt de Groningse in de ring tegen de Duitse Samira Kovacevic. Omdat dit een strijd is in een lagere gewichtsklasse  zal De Jong iets van haar gewicht af moeten zien te krijgen. In de klasse tot 64 kilogram staat de grootste prijs al bij de Meedhuister thuis. Die titel wist ze in juni van dit jaar aan Chellina Chirino te ontfutselen nadat ze eerder nog op knock-out van haar had verloren (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Kickbokser Sarél de Jong slaat weer toe"