Roeiers Neptunus weren zich dapper

Op het Hilversums kanaal werd afgelopen weekend een individuele tijdrace geroeid over een lengte van 5250 meter. De juniorenvelden waren dit jaar groot en erg sterk bezet. De hele nationale juniorentop was hierbij vertegenwoordigd. Hiermee is de wedstrijd een goed meetpunt om te kijken waar men ongeveer staat ten opzichte van de concurrentie.

In de categorie J18 roeide Jan Huib Veninga naar een achtste plaats van 38 deelnemers. Hij eindigde hiermee vlak achter twee jongens uit de WK-ploeg van dit jaar en wist zelfs een van de WK roeiers achter zich te laten. Gezien de niet optimale voorbereiding een zeer goede prestatie.

Maarten Veninga startte een leeftijdscategorie lager bij de J16. Voor hem was er een zesde plaats in een veld van 36. Hij zet hiermee de weg naar boven voort en heeft laten zien dat hij het komende seizoen met de besten mee kan varen.

In het M16 veld deed Eva Griep (zie foto) een dappere poging om een plaats bij de eerste twintig te bemachtigen. Helaas moest zij genoegen nemen met een 26e plaats in een veld van 40 meiden.

Voor oud-Neptunusroeier Damion Eigenberg was er een overwinning in het herenveld tot 72,5 kilogram. Hij deed dit in een nieuw baanrecord.

No Replies to "Roeiers Neptunus weren zich dapper"