Voetbaloverzicht en programma

Het voetbaloverzicht is deze week wat aan de magere kant omdat een aantal klassen niet in actie kwam. In de 1e Klasse E van de zaterdagamateurs heeft Winsum een punt overgehouden aan de ontmoeting met Broekster Boys. Voor de Winsumers opende Rogier Krohne de score en scoorde Rudolf Banga vanaf elf meter de 1-1 nadat Hans Zwakenberg hands had gemaakt. Hij kreeg rood van de arbiter.

In dezelfde klasse ging SV Bedum met 2-1 onderuit bij Broekster Boys. Nick Oostmeijer maakte de enige Bedumer treffer. Piet Wessel Dijkstra en Juryan Dantuma troffen doel voor de Boys. Tweedeklasser Omlandia heeft ook in en tegen Klazienaveen geen resultaat weten te boeken. De Ten Boersters kwamen nog wel op voorsprong door een treffer van Jan Oosterbeek, maar daarna trok de FC het duel naar zich toe middels goals van Maurice Heine, Danie Slip en Yorin Habing.

Dat een zwaluw nog geen zomer maakt heeft NEC Delfzijl aan den lijve ondervonden. Na de wervelende voetbalshow tegen Omlandia volgde nu een nederlaag bij Gramsbergen. Roy Seinen en David Houtman scoorden voor de gastheren.

In 3C kreeg DVC Appingedam een pak slaag. Het keurkorps van trainer Erwin Buurmeijer verloor met maar liefst 5-0 van Zuidhorn. Jaap Jacobs was verantwoordelijk voor drie treffers. SC Loppersum wist de overkant van de sloot ternauwernood met droge voeten te bereiken. Het thuisduel tegen Fc Grootegast werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Joris Jurna tekende in de slotfase  voor de enige treffer van de wedstrijd.

Van de zondagamateurs zal derdeklasser Siddeburen met plezier op de voorlaatste zondag in oktober terugkijken. De Boertjes klopten in hun thuisduel LEO uit het Drentse Loon met 3-1. Bjorn Puister was twee keer trefzeker en Rik Moesker scoorde eveneens.

Vijfdeklasser Farmsum heeft na de 3-1 overwinning op WEO weer een driepunter aan het conto toegevoegd. In Kloosterburen werd met 0-5 gewonnen. Een magere uitslag, want qua kansen had het team van trainer Daniël Venhuizen minstens de dubbele cijfers moeten bereiken. Alwin Nap nam twee doelpunten voor zijn rekening. André Toxopeus, Reza Fambrene en Roby Visser scoorden ieder een keer.

De derby tussen WEO en het bezoekende Oldambtster Boys eindigde in een 3-2 overwinning voor de Woldendorpers.  Voor de Boys scoorde Dennis Burema beide doelpunten en dat betekende een 0-2 voorsprong. Toch bleek die marge niet voldoende te zijn voor puntenwinst, want Bart Hiemstra (2) en Tom Bakker draaiden de wedstrijd in het voordeel van de gastheren om.

En dan het programma voor komend weekeinde. Eersteklasser Winsum gaat op bezoek bij Balk. De Friezen wisten vorig seizoen de punten in eigen huis te houden (3-1) nadat ze eerder dat voetbalseizoen op een 1-1 remise waren blijven steken. In 2J wordt het woord ‘eerherstel’ bij NEC Delfzijl waarschijnlijk met koeienletters op de kleedkamerdeur gekalkt. FC Klazienaveen komt op bezoek (zie archieffoto) en zal op revanche belust zijn voor de smadelijke 6-1 nederlaag die vorig seizoen in de havenplaats werd geleden. Ook op eigen veld (0-1) gingen de Drenten destijds onderuit.

Omlandia mag op eigen veld een nieuwe poging wagen om tot succes te komen. In Ten Boer wordt afgetrapt tegen De Weide. Onprettige herinneringen zal men bij de witblauwen niet aan deze ploeg hebben, want afgelopen seizoen hield men vijf punten aan de dubbele ontmoeting over. Thuis werd zelfs met 4-1 gewonnen. Drie treffers kwamen op naam van Jeroen Haan, die zijn kunsten tegenwoordig bij Pelikaan S. vertoont.

In de 3e Klasse C zal men met argusogen naar de verrichtingen van DVC Appingedam kijken. De ploeg van trainer Erwin Buurmeijer krijgt Mamio op bezoek. Om de Damsters wat moed in te spreken, afgelopen seizoen eindigde de tweestrijd thuis in 2-2 en uit wist men met 1-3 te winnen. Maar ja, resultaten uit het verleden…..

SC Loppersum gaat op bezoek bij Achilles ’94 en Noordwolde reist af naar Groningen voor de confrontatie met SC Stadspark. Holwierde speelt eveneens een uitwedstrijd en wel tegen Aduard 2000.

In 4D regent het weer derby’s. Middelstum ontvangt buurman SV De Heracliden, Poolster speelt in Spijk tegen De Fivel en RZ Baflo ontvangt Corenos. De Heracliden boekte de afgelopen voetbaljaargang twee keer een overwinning op Middelstum. Thuis werd het 2-0 en uit eindigde het treffen in 1-2. Ook Poolster wist toen twee keer tot winst te komen. In Spijk werd het 3-0 voor de geelzwarten en in Zeerijp waren maar liefst acht doelpunten te bewonderen (3-5).

Rood Zwart Baflo en Corenos hebben, voor zover we de archieven konden raadplegen, niet eens een historie. Deze twee kemphanen beginnen dus met een schone lei. Wat nu al wel gezegd kan worden is dat de Roodschoulsters puntenwinst hard nodig hebben, maar of dat in en tegen Baflo gaat gebeuren? De bal is rond en er wordt met elf tegen elf gespeeld om maar even wat clichés te gebruiken.

Zeester kende in 5D een bliksemstart door met 10-1 van Noordpool UFC te winnen. Daarna vielen de Zoutkampers echter terug en dat maakt dat de mannen uit het garnalendorp nog maar een punt boven Groninger Boys staan. En dat is de ploeg die zaterdag op bezoek komt. Het Zandeweerster ZEC gaat naar Oosterparkers en Noordpool UFC ontvangt in Uithuizen VVSV ’09 dat nog maar één schamel puntje heeft weten te scoren in het duel met Potetos.

Naar de confrontatie tussen Wagenborger Boys en Wildervank zal in 5E de meeste aandacht uit gaan. Beide ploegen delen de koppositie en zijn na vier duels nog altijd zonder puntverlies. Dat zal aan het einde van de zaterdagmiddag niet meer zo zijn. Het zal ook de strijd worden tussen Boys-speler Klaas Jan Nieland en Joury Vondeling. Eerstgenoemde heeft vier van de negen doelpunten op zijn naam staan, terwijl zijn tegenstrever drie keer heeft gescoord.

Andere duels in deze klasse zijn die tussen GEO en VVS in Garmerwolde, het met een tribune gezegende Stedum tegen Blauw Geel ’15 en de uitwedstrijd van SV TEO dat op bezoek gaat bij Veendam ’94.

Bij de zondagamateurs doet Siddeburen het momenteel prima in 3B. De Boertjes hebben maar een punt minder dan koploper Veendam ’94 en maken zich op voor de uitwedstrijd tegen SVZ uit het Drentse Zeijen. In 4C treffen FVV en Eenrum elkaar in Foxhol. Farmsum verrast momenteel vriend en vijand met een keurige tweede plaats in 5D. Zondag ontvangt men De Wieke Zuidwending (DWZ).

In de kelder van deze klasse binden Oldambtster Boys en Warffum de strijd met elkaar aan. De Boys hebben een punt meer (2) dan de ploeg uit de gemeente Eemsmond. SV Woltersum, dat zich opmaakt voor het 100-jarig bestaan in 2019, gaat op bezoek bij Drieborg en WEO neemt het in Beerta op tegen THOS. Kloosterburen is komend weekeinde vrij. Die pauze kunnen de Marnebewoners wellicht gebruiken om de neuzen in de zelfde richting te krijgen, want prestatief gezien is het niet best gesteld met het keurkorps van trainer Wieger Geert Kooistra.

No Replies to "Voetbaloverzicht en programma"