Dapper SV Bedum verliest van slordig HZVV

Het dapper spelende SV Bedum is er in de thuiswedstrijd tegen HZVV niet in geslaagd om tot succes te komen. De ongeslagen koploper in de 1e Klasse E liet, ondanks het soms slordige spel, geen steken vallen en gaat nu met de volle achttien punten uit zes duels aan de leiding. Op het Bedumer kunstgras werd het 1-3 voor het team uit Hoogeveen.

HZVV was in het eerste bedrijf de bovenliggende ploeg en wist al snel tot een goede mogelijkheid te komen. De voorzet was van Luke Millar, de afronding van Romano Djababoe was niet wat de gaten er van hadden gehoopt. De Drenten kregen al snel met tegenslag te maken. In de warming-up was er al iemand afgehaakt en binnen twintig minuten verdwenen ook Millar en Djababoe geblesseerd richting douches. Hun plaatsen werden ingenomen door middenvelder Lorenzo Valente en aanvaller Kelly Joao.

Het openingsdoelpunt viel pas in de 28e minuut. Uit een voorzet van de ietwat ongelukkig spelende rechtsback Daan Wijma wist Yoran Popovic de bal achter doelman Jos Broekmans te deponeren: 0-1. Een tussenstand die op dat moment terecht was. Zonder nog tot echt grote kansen te komen wist HZVV de voorsprong tot aan het rustsignaal te behouden, al was toen al wel duidelijk dat coach Gert van Duinen zijn manschappen ongetwijfeld even bij de les zou roepen. Het was af en toe namelijk wel duidelijk dat niet iedereen er van doordrongen was dat SV Bedum niet het varkentje was dat men wel even zou wassen.

Na de doelwisseling kwam de thuisclub steeds beter in de wedstrijd en konden er ook kleine kansen genoteerd worden. De gelijkmaker leek echter niet te willen vallen en dus besloot coach Remy van der Wal meer risico’s te nemen. Hij bracht met Frank Roorda een extra aanvaller binnen de lijnen en of het nou aan die wissel lag, zal wel nooit duidelijk worden, maar gescoord werd er wel.

In de 78e minuut werd een aanval van HZVV onschadelijk gemaakt. Keeper Jos Broekmans transporteerde de bal naar voren en in het duel dat daarna ontstond werd er een overtreding gemaakt op de rand van het Drentse strafschopgebied. De toegekende vrije trap werd door Nigel Bakker, via de muur van HZVV, achter de kansloze doelman Hidde Streutker gedeponeerd: 1-1.

SV Bedum weigerde daarna genoegen te nemen met de stand en ging op jacht naar de winst. Dit resulteerde nog in een goede kopkans van Wilco Stolwijk. De bal zeilde echter over de deklat. In de counter die daarop volgde wist HZVV razendsnel voor de neus van Broekmans op te duiken en dat leidde weer tot een goal van de snelle en uiterst behendige Milan Ronkes, die de plaats van Yoran Popovic had ingenomen: 1-2.

De gastheren waren daarna niet meer bij machte om het tij te keren en uiteindelijk wist HZVV nog een keer toe te slaan. Uit een voorzet van Kelly Joao bepaalde Lorenzo Valente de eindstand op 1-3.

Trainer Gert van Duinen van HZVV was uiteraard tevreden over het eindresultaat, al plaatste hij na afloop wel wat kanttekeningen bij het spel van zijn manschappen. ‘We hebben terecht gewonnen, maar wel slordig gespeeld. Het was net of niet iedereen er voor de volle honderd procent bij was. Eigenlijk kwam die gelijkmaker precies op tijd. Daarna waren we wel weer bij de les. Ik moet overigens SV Bedum een compliment maken voor de manier waarop ze ons tegemoet zijn getreden. Ze bleven hun eigen spel spelen. Ik denk dat de breedte van onze selectie zijn waarde heeft bewezen. We hebben de volle buit wel weer gepakt, maar met de topper tegen Drachtster Boys in het vooruitzicht zal iedereen vanaf de eerste minuut op scherp moeten staan.’

Trainer Remy van der Wal prees zijn team voor de manier waarop ze de koploper hadden bestreden. ‘We hebben een prima wedstrijd gespeeld en konden zeker de tweede helft goed met de koploper meekomen. We hebben gespeeld om te winnen, gegokt en vervolgens verloren. Het is jammer dat we geen resultaat hebben kunnen boeken, maar ik ben trots op de prestatie van het team.’

* SV Bedum – HZVV 1-3 (0-1). Yoran Popovic 0-1; Nigel Bakker 1-1; Milan Ronkes 1-2; Lorenzo Valente 1-3.

No Replies to "Dapper SV Bedum verliest van slordig HZVV"