DWA/Argo sluit veldseizoen met winst af

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen gespeeld. Invicta/Frigro was de ontvangende ploeg. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 19-14 te winnen en ook zaterdag werd, na een ruststand van 6-9, gewonnen. De eindstand werd 10-16.

Er waren geen wijzigingen in de basis-acht van trainer-coach André Pettinga. Invicta/Frigro wist snel als eerste de score te openen, met twee treffers op rij. De toon was daarmee gezet voor de eerste fase, want de doelpunten vielen hierna om en om. Invicta/Frigro nam wel steeds het initiatief. Dit bleef zo tot de stand 5-3 bereikt was. De doelpunten van DWA/Argo kwamen overigens uit handen van Nick Brandsma, Lisette Hamminga en Lisanne Pettinga.

In de volgende fase waren de jongelingen uit Winsum en Bedum scherper. Invicta/Frigro moest het initiatief overlaten aan DWA/Argo, want de Groningers scoorden maar liefst vijf keer op rij. Invicta/Frigro had steeds meer moeite met de goed verdedigende DWA/Argo-spelers. De Friezen wisten nog slechts één keer voor rust te scoren, maar Benjamin Pestoor maakte de laatste treffer voor de pauze, zodat beide ploegen met een 6-9 stand de kleedkamers opzochten.

Na de rust scoorde Invicta/Frigro als eerste, maar Sam Pestoor verzilverde een treffer namens DWA/Argo. Nadat Invicta/Frigro wederom het gat van de korf had gevonden, waren Lisanne Pettinga en de binnen de lijnen gekomen Jesse Reker trefzeker. Het werd langzaam maar zeker duidelijk dat Invicta/Frigro deze wedstrijd niet meer zou gaan winnen en dat DWA/Argo het heft in handen had.

Invicta/Frigro zorgde voor 9-12, maar DWA/Argo maakte wederom twee treffers als antwoord, ditmaal uit handen van Karen Oostmeijer en Natasja Schuuring. Met nog circa acht minuten te spelen maakte Invicta/Frigro, naar wat achteraf bleek, de laatste thuistreffer van deze wedstrijd. DWA/Argo reageerde met opnieuw twee treffers, nu door Sam Pestoor en Karen Oostmeijer. Zo won DWA/Argo overtuigend met 10-16.

De ploeg van André Pettinga kan terugkijken op een goed gespeelde pot, met goed verdedigend werk. De binnengesleepte punten waren zeker verdiend. Dit was de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Na de zaalcompetitie, die binnenkort van start gaat, zal DWA/Argo verder gaan met het restant van de veldcompetitie.

De Winsumers en Bedumers gaan zich nu eerst opmaken voor de zaalcompetitie. Vorig jaar is DWA/Argo ondanks een goede competitie gedegradeerd naar de 4e klasse. Dit seizoen zal de ploeg alles op alles zetten om daar zo snel mogelijk weer uit te komen. Gezien de resultaten van het afgelopen veldseizoen in de derde klasse moeten er zeker mogelijkheden zijn om dat te bewerkstelligen, maar de ploeg treft in de zaal onder andere ook weer DTS en Spannum, beiden ook tegenstander op het veld.

De zaalcompetitie begint op 24 november met een uitwedstrijd tegen Deinum. Het aanvangstijdstip is nog niet bekend. Verdere tegenstanders in de zaal zullen Veenwouden, WIK ’34 uit Damwoude en Zunobri uit Zuidhorn zijn.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3x), Lisanne Pettinga (2x), Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma (2x), Lisette Hamminga (2x), Karen Oostmeijer (2x), Tom van der Laan (1x), Benjamin Pestoor (1x), Jesse Reker (1x).

Uitslagen:
DTS            - Spannum     6-11
DTL            - NQL        11- 2
Invicta/Frigro - DWA/Argo   10-16
SIM            - Harkema     9-20

Stand:
Harkema                      8-14
DWA/Argo                     8-12
DTL                          8-12
Spannum                      8- 8
DTS                          8- 7
Invicta/Frigro               8- 6
NQL                          8- 4
SIM                          8- 1

No Replies to "DWA/Argo sluit veldseizoen met winst af"