Migel van Gennip matchwinnaar voor Poolster

Poolster heeft met het kleinst mogelijke verschil de derby tegen De Fivel weten te winnen. Het duel op sportpark Oldencate in Spijk werd een wedstrijd vol gemiste kansen, een gouden wissel en een uitblinkende keeper Sander Steenbergen van De Fivel. De thuisclub zegevierde overigens wel terecht met 1-0 dankzij een treffer van invaller Migel van Gennip.

Na nederlagen tegen Middelstum, Zuidlaren en RZ Baflo wist de geelzwarte brigade van trainer Jaap Danhof vorige week eindelijk punten te pakken. Het thuisduel tegen SIOS uit Sauwerd werd met 3-0 gewonnen en dus was er weer sprake van wat zelfvertrouwen. ‘Eigenlijk zag het er alleen tegen Middelstum voetballend niet goed uit, voor de rest kon ik alleen maar ontevreden over de resultaten zijn’, aldus de oefenmeester.

Hij had er voorafgaande aan het duel met het ‘andere Oranje’ uit Zeerijp alle vertrouwen in dat het in elk geval op voetballend gebied wel goed zou komen. En Poolster begon inderdaad prima op het verregende sportpark, waar Pluvius zijn uiterste best deed om het voor iedereen zo onaangenaam mogelijk te maken. Het regende niet alleen hemelwater, maar ook kansen en dan met name voor de gastheren.

Er werd een waar spervuur aan inzetten op het Riepster doel losgelaten, maar een doelpunt wilde er in de eerste helft niet vallen. Dat was voor een groot deel te danken aan doelman Sander Steenbergen. De 18-jarige wordt gezien als de opvolgeer van Ruud Kuizenga en de sluitpost kweet zich prima van zijn taak.

‘We hadden de eerste helft niks te vertellen en als Poolster de helft van de mogelijkheden had weten te benutten, was de wedstrijd voor de pauze al beslist geweest’, vertelt trainer Nik Poortinga van De Fivel. Om te voorkomen dat alle druk bij zijn keeper zou komen te liggen, besloot de oefenmeester het roer voor het tweede bedrijf om te gooien.

‘Ik heb een paar spelers op hun flikker gegeven en met een wisseling geprobeerd voor wat meer dreiging te zorgen. Dat ging na de rust iets beter, maar over het geheel gezien waren we nog te onrustig. We waren niet in ons normale doen, al kan ik dat van de keeper niet zeggen’, vindt Poortinga.

Op de bank van Poolster had men intussen heel andere kopzorgen. Het uitblijven van de allang verdiende voorsprong begon op de gemoedsrust in te werken en uiteindelijk besloot Danhof de 16-jarige Migel van Gennip in te brengen. Hij kon tevreden zijn over de doorgevoerde wissel, want bij een van zijn eerste balcontacten was het meteen raak. De Fivel leed knullig balverlies en vervolgens zorgde de onbevangen spelende youngster er voor dat Poolster kreeg waar het recht op had: 1-0. Het zou een gouden treffer blijken te zijn, want in de slotfase van de tweestrijd veranderde er niets meer aan de stand.

‘Het heeft wat moeite gekost en alle credits gaan nar Van Gennip, maar we hadden al veel eerder afstand moeten nemen. Dit geeft de burger in ieder geval weer moed. We gaan nu met zelfvertrouwen richting het duel met HS ’88. Daar moet blijken of we de stijgende lijn kunnen doortrekken. In dit stadium van de competitie is het allemaal nog wat zoeken. Ik denk dat we tegen de winterstop wel weten waar we qua voetbal echt staan’, vindt Danhof.

Zijn collega Nik Poortinga wil niets op de zege van Poolster afdingen. ‘Mijn keeper verdient een groot compliment. Hij heeft een grotere nederlaag weten te vooromen. Als hij zo doorgaat hebben we geen nieuwe Ruud in het doel staan, maar een prima Sander. We hadden graag een punt meegenomen uit Spijk, maar dan zou het wel een gestolen punt zijn geweest. Komend weekeinde proberen we het opnieuw in de thuiswedstrijd tegen Middelstum.’ (foto: Angela Smit-Flikkema).

* Poolster – De Fivel 1-0 (0-0). Migel van Gennip 1-0.

No Replies to "Migel van Gennip matchwinnaar voor Poolster"