Winsum maakt zich op voor duel met ON

Op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg staat zaterdag de derby tussen thuisclub Winsum en het stad-Groninger Oranje Nassau op het programma. Het wordt een ontmoeting met een verhaal. Huidig oefenmeester Bert Vos van Winsum heeft zijn sporen immers ruimschoots verdiend bij de stadjers. Niet alleen als voetballer, maar zeker ook als trainer.

Bert Vos is een liefhebber pur sang. In diens aderen stroomt ongetwijfeld voetbalbloed. De oud-Spijkster begon zijn loopbaan als trainer bij het Bedumer CVVB en trainde achtereenvolgens Oranje Nassau, ACV, opnieuw Oranje Nassau, Holwierde, The Knickerbockers en Gorecht. Een lijst waar je u tegen zegt en die doorspekt is met successen, maar ook mindere fases. Er waren leuke en minder leuke tijden, kampioenschappen en degradaties.

Met de Winsumers doet hij het momenteel niet onaardig in de 1e klasse E. In de zes gespeelde duels werden tien punten verzameld. Drie minder dan het team van trainer Erwin Heerlijn op het conto heeft staan en dus kunnen de gasten zich opmaken voor een heet middagje voetbal. Winsum zal er namelijk alles aan doen om de aansluiting met de top drie te behouden. En hoe je het ook bekijkt, de cijfers spreken in het voordeel van de gastheren, al was het dan ook niet altijd onder de huidige naam.

In het seioen 2004/2005 won het toenmalige Viboa op eigen veld met 3-2, en jaar later volgde een 5-1 zege. Er gingen daarna wat jaren overheen alvorens beide ploegen elkaar op Winsumer gras troffen. In het seizoen 2009/2010 eindigde de tweestrijd in 2-2. In de voetbaljaargang 2012/2013 was er buitenshuis voor het eerst winst (0-3) voor Oranje Nassau. De seizoenen daarna bleven de punten (3-2 en 2-0) in Winsum achter, maar twee jaar geleden was er wel weer winst (1-4) voor ON.

Afgelopen seizoen kreeg Oranje Nassau ongenadig op de broek. Marcel Pannekoek, Rogier Krohne, Wouter Bloem en Heinze Andringa duwden de Stadjers diep (4-0) in het voetbalmoeras. De ploeg van trainer Erwin Heerlijn is gewaarschuwd. Het zal voor de gasten niet eenvoudig worden om drie punten mee naar huis te nemen (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Winsum maakt zich op voor duel met ON"