Corenos troeft beter spelend Amicitia VMC af

Corenos heeft zaterdag op eigen veld een zwaarbevochten zege behaald op het beter voetballende Amicitia VMC. De Roodeschoolsters lieten, na een zwakke eerste helft, hun ware vechtersmentaliteit zien en konden aan het einde van de rit een 3-2 overwinning op het conto bijschrijven. Voorafgaande aan het duel opende wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond het nieuwe kunstgrasveld van de voetbalclub.

Niet het beste voetbal van de wereld spelen en toch winnen. Het gebeurde Corenos vorige week op bezoek bij RZ Baflo. Voetbaltechnisch gezien was het in de eerste drie kwartier tegen Amicitia VMC ook niet best. De thuisclub had grote problemen met balbezit en leek het speeltuig liever kwijt dan rijk te zijn.

Het gemakkelijker spelende Amicitia VMC had meer voetballend vermogen in huis, maar begon te slap, waardoor Corenos niet echt in de problemen kwam. Toch moesten de mannen van trainer Marco Pesiwarissa op hun tellen passen, want de bezoekers kwamen af en toe gevaarlijk door over de flanken. Met dank aan de Roodschoulsters, die de duels te simpel verloren.

In de beginfase was het Robin Broekema die op een handige manier bij zijn tegenstander Marco Dijk wist weg te draaien. Het schot dat volgde belandde in de handen van goalie Sven Knot. Niet veel later was het Cees Jan Diepeveen die teamgenoot Ivar Kappen goed voor het doel van Knot posteerde. Kappen schoot echter van dichtbij over de deklat.

Corenos wist er bar weinig tegenover te zetten. De enige die nog een beetje in de buurt van doelman Mark Braams wist te komen, was Lars Baar. Erg gelukkig was hij echter niet met zijn acties. Puur naar het voetbal kijkend leek het een kwestie van tijd te zijn alvorens Amicitia VMC de score zou openbreken. De gemakzucht waarmee de bezoekers hun tegenstander dachten te overlopen, zou hen duur komen te staan.

Corenos kwam in het tweede bedrijf aanmerkelijk beter uit de kleedkamers. Nu was er wel de strijdlust en de wil om er iets van te maken. En die instelling zou in de 52e minuut beloond worden. Nadat Christian Uil een dot van een mogelijkheid onbenut had gelaten, wist hij bij de tweede paal wel een corner tot doelpunt te promoveren: 1-0.  Scheidsrechter Olaf Smit uit Haren liep nog wel even naar zijn assistent omdat deze stond te vlaggen, maar besloot de treffer toe te kennen.

Amicitia VMC schroefde het tempo op, probeerde de gastheren verder terug te drukken, maar kreeg nog een tegenvaller te verwerken. Een prima vrije trap van Aalderd Duinkerken draaide het strafschopgebied van de gasten binnen en werd door Joran Knot langs goalie Braams gekopt: 2-0.

Je kunt dan wel het betere voetbal laten zien en het grootste deel van de gegeven speeltijd de zaak onder controle hebben, maar daar win je nog geen wedstrijden mee. Dat er iets moest gebeuren was wel duidelijk en dus zetten de bezoekers nog maar weer een keer aan. Corenos werd, vooral in defensief opzicht, nerveus van de dadendrang en kon de rust niet opbrengen om de voorsprong te verdedigen.

En ook nu werd er uit een dood spelmoment gescoord. Robin Broekema transporteerde bal uit een vrije trap in het Roodschoulster strafschopgebied en vond het hoofd van Patrick Smit: 2-1. Het tempo ging verder omhoog en Corenos kreeg het steeds benauwder. Omdat het door het aandringen van Amicitia ook meer ruimte kreeg, kwam de snelheid van Lars Baar wel goed van pas.

Na een afgeslagen aanval van de gasten kreeg Kevin Haan op links de bal in de voeten aangespeeld. Hij had aan een beweging genoeg om zich vrij te spelen en een pass richting Baar te versturen. Die trapte het gaspedaal even flink in en besloot zijn rush met een breedtepass op de meegelopen Joran Knot. Die maakte geen fout en leek het duel te hebben beslist: 3-1.

Niets was echter minder waar. Amicitia VMC weigerde de handdoek te gooien en bleef het doel van Sven Knot zoeken. In de 92e minuut leidde dat tot nog een treffer van de Stadjers. Na een onvervalste scrimmage trof Robin Broekema de roos, al ging het dan ook via een Roodeschoolster been: 3-2. De bezoekers probeerden het daarna nog wel, maar de tijd was te kort om de dreigende nederlaag te voorkomen. De opluchting was groot bij Corenos nadat het laatste fluitsignaal had geklonken.

Coach Marco Pesiwarissa was tevreden over het resultaat, maar niet over het spel van zijn manschappen. ‘We maken kleine stappen vooruit, maar als je naar de wedstrijd van vandaag kijkt leek het wel alsof we elkaar de problemen in de schoenen wilden schuiven. Het was allemaal erg onrustig. In dit stadium is het voor ons belangrijk om punten te pakken. Goed voetbal spelen komt later wel.’

Collega Jakob Zwart baalde flink. ‘We hebben het betere voetbal laten zien, maar te weinig afgedwongen. Ik had ze vooraf nog zo gewaarschuwd om dit klusje niet te licht op te vatten. We hebben fases gehad dat het tempo veel te laag lag. Daarmee hebben we Corenos in de kaart gespeeld.’

* Corenos – Amicitia VMC 3-2 (0-0). Christian Uil 1-0; Joran Knot 2-0; Patrick Smit 2-1; Joran Knot 3-1; Robin Broekema 3-2.

No Replies to "Corenos troeft beter spelend Amicitia VMC af"