Winsum klopt slordig spelend Oranje Nassau

Winsum uit, altijd lastig. Dat credo geldt zeker voor Oranje Nassau. Ook nu wisten de Stadjers geen succes te boeken op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg en daarmee werd de trend van de laatste jaren doorgetrokken. Er viel slechts een treffer in het duel en die kwam van de voet van Tim Hoff. Hij kroonde zichzelf daarmee tot matchwinnaar.

De gasten moesten al vrij snel ingrijpen nadat Rogier Krohne er op rechts vandoor ging. De voorzet werd door Frederik Specken tot corner verwerkt. De enige goal van de wedstrijd zou na 19 minuten vallen. Een pass vanaf de rechterkant werd onderschept en uiteindelijk was het Rogier Krohne die Tim Hoff op avontuur stuurde. Doelman Erwin Heidekamp kwam te laat om het dreigende gevaar te keren. De bal vloog via binnenkant paal tegen het nylon: 1-0.

Oranje Nassau moest de afwachtende houding nu wel laten varen en probeerde de teugels wat strakker aan te trekken. Mitchell Schievels kwam als eerste dreigend voor het doel van Germen Bouwman. De goalie liet zich echter niet verschalken.

Na een vrij onoverzichtelijke situatie wilde ON een strafschop omdat men hands had geconstateerd. Arbiter Werkhoven uit Drachten negeerde de smeekbedes terecht. Het was wel duidelijk dat Winsum terug moest. De gelijkmaker leek aanstaande. Schievels zou nog een paar keer voor de neus van Bouwman opduiken, maar de sterk spelende sluitpost hield zijn team op de been.

Doordat Oranje Nassau steeds vaker op de helft van Winsum was te vinden, kwam er bij de Stadjers achterin ruimte voor razendsnelle tegenstoten. Rogier Krohne profiteerde daar van en dacht de 2-0 te hebben gescoord. Het feestgedruis verstomde echter al snel omdat de arbiter een overtreding van Heinze Andringa besloot te bestraffen. De treffer werd terecht geannuleerd.

Voor iedereen aan de thee kon, kopte Schievels, ongelukkig in de afwerking, uit een voorzet van Jermo Verbeek net naast en een vrije rap van Rogier Krohne werd door doelman Heidekamp onschadelijk gemaakt. De rust brak aan zonder dat er nog een treffer begroet kon worden en daar mocht met name Winsum blij mee zijn.

Na de doelwisseling probeerde Oranje Nassau de druk verder op te voeren. Jermo Verbeek probeerde het beter te doen dan zijn teammaat Schievels, maar na een voorzet van Ali Hussein Jaffar wist ook hij het net niet te laten bollen.

Het was een beetje de rode draad in het verhaal van de bezoekers. Ze sprongen slordig met de kansen om en dat zou ze duur komen te staan. In de slotfase kon nog een grote kans voor ON genoteerd worden. David Voigt mocht vanaf de rand van het zestienmetergebied uithalen, nadat Winsum niet goed wist uit te verdedigen. De inzet strandde op de voet van de attent keepende Germen Bouwman.

Uiteindelijk bleef het bij 1-0 en daar mocht Winsum niet ontevreden over zijn. De thuisclub had er hard voor moeten werken en mocht na afloop niet alleen goalie Bouwman bedanken, maar ook de allesbehalve op scherp staande voorwaartsen van Oranje Nassau. Zij hadden meerdere keren verzuimd zichzelf te belonen en dus bleef de meer dan verdiende gelijkmaker uit.

Door de winst (3-0) die koploper HZVV in de topper tegen Drachtster Boys wist te boeken, is de ploeg uit Hoogeveen tevens periodekampioen.

* Winsum – Oranje Nassau 1-0 (1-0). Tim Hoff 1-0.

No Replies to "Winsum klopt slordig spelend Oranje Nassau"