Delfzijlsters beste taekwondoka’s van Engeland

Tijdens de Open Engelse Taekwondo-kampioenschappen in het Engelse Birmingham is het vader Patrick van Wijk  (48) en dochter Sharyl (18) uit Delfzijl gelukt om de beste te worden in hun poule. Het duo komt uit voor Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam en volgens trainer Jan Ekema wisten beiden afgelopen weekend overtuigend te winnen bij het sparren.

‘Patrick wist de finale tegen zijn Schotse opponent zelfs met 10-1 te winnen. Dan heb je ook gewoon recht op de titel’, zegt trainer Jan Ekema. Niet alleen de familie Van Wijk had succes op het grootste toernooi van het Verenigd Koninkrijk. Ook de tienjarige Ghilano Buurmeijer uit Appingedam ging er met eremetaal vandoor. Hij veroverde in de grootste poule van de wedstrijd (vijfenvijftig deelnemers) het zilver.

Daarnaast pakten pupillen Johan Beekhuis en Lisa de Bruin uit Appingedam het zilver tijdens het sparren in hun klasse. Als kers op de taart lukte het Sharyl van Wijk ook nog een zilveren medaille mee naar huis te nemen met het tag-team sparren. Ze verloren nipt de finale tegen het team uit Schotland.

No Replies to "Delfzijlsters beste taekwondoka's van Engeland"