Voetbaloverzicht

Het voetbaloverzicht van het afgelopen weekeinde stond wat EemsmondSport betreft geheel in het teken van het pak rammel dat SV De Heracliden op eigen veld van SIOS kreeg. De Sauwerders veegden hun opponent met 1-9 van het veld. Jochem Huinder scoorde maar liefst zes keer. Opmerkelijk mag ook de wederopstanding van Farmsum genoemd worden. De club die steevast ergens in de kelder speelde blijkt onder de jonge coach Daniël Veenhuizen en misschien wel aan de hand van de nog altijd geslepen Herbert van Brugge en trukendoos Reza Fambrene tot grootse dingen in staat. Maar er was uiteraard veel meer voetbal.

In de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal kwam SV Bedum al na een kwart wedstrijd met 1-0 achter te staan in de tweestrijd met Balk. Soeratmin Venema zorgde er uiteindelijk voor dat het team van trainer Remy van der Wal toch nog met een punt huiswaarts kon keren. Een trapje lager (2J) veegde NEC Delfzijl tegenstander HFC ’15 met 0-5 van het veld en precies het zelfde deed thuisclub FC Meppel met Omlandia. De Ten Boersters gingen met 5-1 de bietenbrug op. Remco Bolhuis scoorde voor de gasten.

Na zeven competitieronden staan er al vijf nederlagen op naam van trainer John de Hoop en zijn mannen. Dat zijn er net zoveel als DVC Appingedam in 3C heeft moeten slikken. In de uitwedstrijd tegen SC Loppersum werd met 3-0 verloren. Cees bij de Leij scoorde twee keer, Tristan van de Beek was goed voor één treffer. Holwierde ging in eigen huis onderuit in het duel met het Asser Achilles ’94. Het werd 1-2 voor de Drenten. Namens Holwierde mocht Jurelly Torbed de eer redden. Noordwolde blijft de kop van de ranglijst in het vizier houden dankzij een 4-2 zege op Be Quick. Namens de geelzwarten scoorden Silvan Havinga, Laurens Groeneveld, Ewout Boersema en Jesse Hijlkema.

In 4C hebben we maar een ploeg in beeld en dat is FC LEO. Daar waren Bo Tukker en Frank Veenwijk de gevierde mensen. Het duo scoorde ieder twee goals in het duel met Boerakker dat zelf maar een keer tot scoren wist te komen en dus stond er na negentig minuten een 4-1 overwinning op het bord voor de Leensters.

Tja, en dan de 4e Klasse D, waar je bijna elke week van de ene in de andere verbazing valt. Wat bijvoorbeeld te denken van de 1-9 nederlaag die SV De Heracliden leed in de thuiswedstrijd tegen SIOS. Jochem Huinder trof de roos zes keer. Harmen Wienke, Stefan Bultena en Gijs Huinder voltooiden het negental. Namens de gastheren wist Mark de Boer het doel van de tegenstander nog wel te doorboren. Niet onverdienstelijk was het gelijkspel dat Poolster bij HS ’88 wist te boeken. Het was wat sneu dat de gasten tot twee keer op voorsprong wisten te komen (Migel van Gennip en Kevin Bijlsma), maar dat de gastheren even zo vaak (2-2) langszij kwamen.

Middelstum leek in Zeerijp tot diep in de tweede helft op een driepunter af te stevenen. Nadat Rindert Havinga De Fivel op voorsprong had geschoten, zetten Romke Korpershoek en Thijs Hoekzema het duel op zijn kop: 1-2. Geert van der Veen zorgde er in de ultieme slotfase voor dat de thuisclub niet met lege handen achterbleef: 2-2. RZ Baflo ondervond de kracht van FC Zuidlaren. De lijstaanvoerder maakte geen fout en stak een 4-0 zege in de zak.

In de 5e Klasse D had het Zandeweerster ZEC niets (0-5) in te brengen in het duel met GRC Groningen en verloor VVSV ’09 de derby tegen Zeester met 2-5. Namens de Zoutkampers scoorde Vince van der Veen twee keer. Danny Beerda, Jan-Wouter Zwart en Jasper Nienhuis namen ieder een treffer voor hun rekening. Rick Meijer en Michel Veldman troffen doel voor VVSV ’09.

Noordpool UFC verloor eveneens met 5-2 en wel van het stad-Groninger VVK. Namens de Uithuizers waren Mark Bos en Richard Haan trefzeker. Ezinge hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen Groninger Boys. Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord. Ewart Gerritsen (2) en Wiebe Leistra scoorden voor de Ezingers.

Voor Wagenborger Boys stond er wat op het spel, want men wilde de gedeelde koppositie niet aan slotlicht Blauw Geel ’15 uit Groningen verliezen. Dat gebeurde dan ook niet, al ging het allesbehalve gemakkelijk. Uiteindelijk waren de treffers van Jaap Enderle en Arjan Haveman goed genoeg voor een 1-2 overwinning. Beide teams finishten overigens met tien man omdat er tot twee keer toe rood werd getrokken. Stedum snoepte drie punten (2-3) mee uit Scheemda. Siebrand Dijkema (2) en Diederik Dijk verzorgden de Stedumer productie. Voor SC Scheemda trof Danny Blaauw het net twee keer.

Het Garmerwolder GEO was succesvol op bezoek bij SV TEO uit Ten Post. De bezoekers zegevierden met 0-3 dankzij goals van Patrick van Zanten (2) en Alex Sarfo. VVS was succesvol in het voetbalgevecht met Muntendam. Thijs Boer, Danny van Lang en Mischa van Lang troffen doel voor de Oostwolders.

Voor zondag-derdeklasser Siddeburen was geen succes weggelegd. Bjorn Puister scoorde wel zijn achtste goal van het seizoen, maar dat woog niet op tegen de twee goals die Wilco Drent namens Nieuw Roden wist te produceren: 2-1.

David Albert Villalta. Onthoud die naam. De bij vierdeklasser Eenrum voetballende jongeling (18) ontpopt zich als een goaltjesdief. In het duel met VVK kwamen de Marnebewoners de eerste helft goed weg. Toen Vilalta ten tonele verscheen waren de bordjes snel verhangen. Hij scoorde twee keer en heeft zijn totaal inmiddels op zes staan. Sybolt Lindenbergh was goed voor een treffer.

In de 5e Klasse D tenslotte wist Kloosterburen weer niet tot puntenwinst te komen. Op eigen veld werd met 1-2 van THOS verloren. Olger Jonker scoorde voor de thuisclub. Niels Zantingh was trefzeker voor Warffum, maar meer dan een punt (1-1) leverde dat niet op in de thuiswedstrijd tegen Drieborg. Woltersum schoot uit zijn slof in het duel met het bezoekende Oldambtster Boys. De witzwarten wonnen met 5-2. Voor de gastheren scoorden Richard Coevorden, Bram van der Veen, Nieck Baljeu, Adem Secer en Tabe van der Laan. De Boys kwamen tot scoren via Youri van Hoorn en Alain Vroom.

WEO wist op eigen veld met 2-0 van BNC te winnen. De Finsterwolders werden pas na de thee op achterstand gezet middels doelpunten van Daniël Boekee. Last but not least is er dan nog Farmsum. Zoals gezegd staan de bewoners van het sportpark Tuikwerd er na zeven duels prima voor. Ze boekten zondag een 3-0 overwinning op Froombosch. Herbert van Brugge (2) en Stephan Woldhuis mikten de bal tussen de palen door. Farmsum deelt nu de koppositie met THOS. Beide ploegen hebben zestien punten uit zeven duels weten te halen. Het doelsaldo van de Farmsumers is echter beter…

No Replies to "Voetbaloverzicht"