Clubs maken zich op voor bekervoetbal

Komend weekeinde staat in het teken van het toernooi om de Districtsbeker. Er zijn nog zeven regionale clubs die in actie komen in dit toernooi. Van die zeven spelen er drie bekervoetbal op eigen terrein.

Als hoogst spelende ploeg kijken we eerst naar Winsum. Het team van trainer Bert Vos krijgt zaterdag (17.00 uur) in Bellingwolde met de plaatselijke favorieten te maken. De ploeg van trainer Harold Molanus staat momenteel op de negende plaats in de 3e Klasse B van het zondagvoetbal. Normaliter zijn de Winsumers zwaar favoriet, maar bekervoetbal is geen competitievoetbal.

Zondagclub Siddeburen, eveneens in 3B acterend, reist af naar Leek voor het duel met tweedeklasser VEV ’67 op Sportpark Oostindie. De aftrap is om 17.00 uur. Een karwei van formaat voor de Boertjes. Niet voor de poes is ook de club die Noordwolde krijgt te bestrijden. Men neemt het in Haren op tegen eersteklasser Gorecht. De Hareners boekten zaterdag een relatief eenvoudige 4-0 zege op Be Quick Dokkum. Een kluif waar het team van coach Simon Schuil zijn tanden in kan zetten. De krachtmeting begint om 20.00 uur.

Promovendus Holwierde ervaart momenteel de kracht van de derde klasse. De ploeg van trainer Eddy Tuik heeft in de zeven gespeelde duels zes punten weten te verzamelen en bevindt zich nu op de voorlaatste plaats in 3C. De Katmisbewoners krijgen in deze bekerronde op eigen veld (14.30 uur) met Marum te maken. Het team van trainer Jan Mulder doet het momenteel prima in 2L. Men bezet een gedeelde koppositie in die klasse met Blauw Wit ’34, BCV en Leeuwarder Zwaluwen. Zaterdag kwam Marum een 2-2 gelijkspel overeen na een enerverende derby tegen ’t Fean ’58.

Voor derdeklasser DVC Appingedam staat om 14.30 uur ook een pittige klus op het programma. Om verder te komen in de beker zal men op het Wellemansportpark met eersteklasser vv Groningen moeten afrekenen. Trainer Gert Haak, aan zijn zesde seizoen bezig bij de Stadjers, is geen onbekend gezicht in Appingedam. In het seizoen 2015/2016 speelden de ploegen nog in competitieverband tegen elkaar. Beide wedstrijden werden door de Damsters verloren. Thuis werd het 1-3 en op bezoek bij vv Groningen ging men met 4-0 onderuit.

SC Loppersum reist zaterdag af richting Muntendam om daar (17.00 uur) de op zondag in 3B voetballende lokale helden te bestrijden. De gastheren beleefden afgelopen weekend in ieder geval een prima generale repetitie. Ze versloegen HSC met 4-2. Een zege die de tobbende Muntendammers goed konden gebruiken na het gedoe met verdwenen middenstippen en de geruchten rondom het mogelijke terugtrekken van het eerste elftal.

En dan hebben we Rood Zwart Baflo nog. Zij hebben een minder goed weekend achter de rug, want het team van coach Jan Potma kreeg in 4D met 4-0 op de broek van lijstaanvoerder FC Zuidlaren. Toch hoeft het duel tegen BNC, uitkomend in de 5e Klasse D op zondag, geen onoverkomelijke barrière te zijn. De Finsterwolders verloren zondag met 2-0 van WEO en bezetten momenteel de achtste plaats met acht punten uit zes duels.

Dat zijn dezelfde rapportcijfers die de Bafloërs kunnen overleggen. Het enige verschil tussen beide teams is dat het doelsaldo van BNC iets beter is. Dit bekertreffen wordt overigens woensdagavond al gespeeld. De aftrap is om acht uur en het duel staat onder leiding van arbiter Alexander Vegter. Overigens wordt de wedstrijd niet in Baflo gespeeld, maar op het complex van vv Warffum aan de Westervalge 2 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Clubs maken zich op voor bekervoetbal"