Loopgroep Artemis op diverse podia actief

Leden van loopgroep Artemis uit Winsum zijn afgelopen weekend op drie fronten actief geweest. Een deel van hen kwam in het Portugese Porto in actie, anderen bleven in eigen land en liepen op Terschelling, terwijl er ook waren die in het Duitse Bottrop liepen. Wat dichter bij huis was er ook nog voldoende animo voor deelname aan de Plantsoenloop in Groningen.

Een groep van negentien personen, waaronder tien Artemissers inclusief aanhang en supporters, was vrijdag voor een vijfdaagse trip afgereisd naar de Portugese stad Porto. Naast deelname aan de marathon  was er voldoende tijd om onder wisselvallige weersomstandigheden de vele bezienswaardigheden te bekijken en port te proeven.

De zondag  gehouden marathon telde 4700 deelnemers uit verschillende landen. Het weer zat niet mee. Het heeft de hele dag geregend. Niet leuk voor de deelnemers maar evenmin voor de supporters en het randgebeuren. Het parcours met start en finish in het Queimódroma-park, met in het begin en aan het einde een behoorlijk aantal hoogtemeters, voerde de deelnemers langs de vele historische gebouwen en kunstwerken langs de kust en langs de rivier de Douro.

Artemis stond met vijf leden aan de start die deze marathon allemaal hebben volbracht. Han Korhorn uit Kloosterburen was de rapste. Hij werd met een tijd van 4.05.07 uur 174e bij de mannen 55+. Hij werd op de voet gevolgd door Tini Visker uit Gieten die een tijd van 4.05.25 noteerde, goed voor een 10e plaats bij de vrouwen 55+. Herman Haan uit Leens werd 149e bij de mannen 60+ in 4.32.36 uur. In dezelfde leeftijdscategorie was er een 159e plaats voor de stad-Groninger Bert Hulsing in 4.42.48 uur. Bij de vrouwen 60+ eindigde Jeannet Bakema uit Loppersum als 13e in 5.03.18 uur.

De Berenloop Marathon op Terschelling is voor de atleten een echte uitdaging. De route omvat het gehele eiland. Van West naar de Boschplaat, door de polder, de duinen, het bos en over het strand met start en finish onder de Brandaris. Het weer werkte prima mee. Het was zonnig en er stond weinig wind. Willem Hofman uit Winsum was zondag een van de 500 deelnemers op de marathon. Hij noteerde bij de mannen 40+ een tijd van 3.53.47 uur en werd hiermee 20e. Deze tijd betekende een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn oude toptijd op de marathon met 2.01 minuten.

Hilda Broekhuizen uit Winsum behaalde zondag in de halve marathon van de Berenloop op Terschelling een uitstekende derde plaats bij de vrouwen 55+. Met 3500 deelnemers was deze afstand al wekenlang stijf uitverkocht. De 21.1 kilometer bood de deelnemers een fraaie en afwisselende route.

De twee Artemis-deelnemers lieten zich van hun beste kant zien. Hilda Broekhuizen behaalde met een tijd van 1.43.58 uur een keurige derde plaats bij de vrouwen 55+. Haar achterstand op de nummers een en twee in deze leeftijdscategorie in een veld van 25 deelneemsters bedroeg respectievelijk 4.57 minuten en 47 seconden. Voor Ab Slagter uit Hefswal, zaterdag nog actief in de 5 kilometer van de Kleintje Berenloop, werd een tijd van 1.49.09 uur geklokt. Dit leverde hem een 57e plaats bij de mannen 50+ op.

Arjen Kwint uit Loppersum toog zondagmorgen in alle vroegte naar het Duitse Bottrop om deel te nemen aan de Herbstwaldauf over 25 kilometer. Hij deed dat verdienstelijk door met een tijd van 2.03.45 uur als 18e bij de mannen 45 te eindigen.

Met een eerste plaats voor Johan Vonck uit Garnwerd bij de mannen 45+ en een derde plaats voor Miranda Vink uit Winsum bij de vrouwen 35 op de 4 kilometer in de zaterdag gehouden Plantsoenloop in Groningen kwam Artemis goed voor de dag.

De 61e editie van de Plantsoenloop telde 2400 deelnemers, waaronder 1100 scholieren. Het goed begaanbare Noorderplantsoen met de bekende heuveltjes toonde zich mede door het aangename weer, zon en weinig wind, in al zijn mooie herfstkleuren. De afvaardiging van Artemis bestond uit slechts drie deelnemers, die allen op de 4 kilometer uitkwamen. Miranda Vink leverde een keurige prestatie door bij de vrouwen 35+ als derde te eindigen in 19.25 minuten.

Bij de mannen 45+ ging de winst met grote voorsprong naar Johan Vonck die een tijd van 16.13 minuten noteerde. In dezelfde leeftijdsklasse werd Jaap Smith uit Baflo samen met zijn jongste zoon Daan zesde in 20.51 minuten. De hoofdafstand, de 8 kilometer, werd bij de mannen gewonnen door Niek Blikslager uit Groningen in 24.46 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Jacelyn Gruppen uit Stuifzand in 28.45 minuten.

No Replies to "Loopgroep Artemis op diverse podia actief"