Loopgroep Artemis huldigt kampioenen

Tijdens de onlangs gehouden en vlot verlopen algemene ledenvergadering van Loopgroep Artemis zijn, in de kantine van de vv Winsum op het sportpark Schilligeham, een viertal leden gehuldigd.

Simone Binnema uit Eenrum werd met 4649 punten tot nieuwe clubkampioene gekroond. Gonny Houtman uit Winsum volgde na een hegemonie van negentien achtereenvolgende jaren met 4566 punten als tweede. Plaatsgenoot Hilda Broekhuizen eindigde voor de zesde keer op rij als derde met 4419 punten.

Het overall-klassement bij de clubkampioenen werd overigens aangevoerd door een vijftal zeer sterke vrouwen in de leeftijd van 50 jaar en (veel) ouder. Naast de al genoemde vrouwen noteerde Aleida Groothoff  uit Winsum een vierde plaats met 4063 punten.  Het vijftal werd gecompleteerd door Tini Visker uit Gieten met 3911 punten.

Bij de mannen werd regerend clubkampioen Merwin Dollison  verrassend opgevolgd door het oudste Artemis-lid Koos Durenkamp uit Winsum met 3736 punten. Ab Slagter uit Hefswal, vorig seizoen nog derde, klasseerde zich als tweede met 3678 punten. Leenster Wim Ammeraal volgde als derde met 3669 punten. In zijn spoor eindigde Uithuizer Jan Vos met 3667 punten als vierde. De vijfde plaats was voor Ricardo Damminga uit Baflo met 3636 punten.

Runner Up 2017-2018 is Bert Hulsing uit Groningen geworden. Hij volgde Winsumer Willem Hofman op. De stad-Groninger verbeterde zich ten opzichte van zijn vorige seizoen maar liefst met 88,35 procent. Anke Bijma (Sauwerd) bleef als tweede op 81,89 procent steken. Bert Vaatstra uit Winsum noteerde als derde 49,86 procent. Roelof Eltingh uit Warffum en Aleida Groothoff maakten de eerste vijf compleet met respectievelijk 9,94 en 6,50 procent.

De Klaas Damstra Bokaal, bedoeld voor een vrijwilliger van de vereniging, ging naar Herman Rinket uit Loppersum. De Lopster werd bedankt voor de vele duizenden prachtige hardloopfoto’s die hij gedurende vele jaren heeft gemaakt.

Tijdens de vergadering werd door de activiteitencommissie nog even stilgestaan bij de geweldige prestatie van Janneke Cazemier uit Warffum na het volbrengen van haar honderdste marathon. Er werd haar een ingelijste foto overhandigd.

OP bijgaande foto Janneke Cazemier (voorzitter Artemis), Koos Durenkamp (clubkampioen mannen) en Bert Hulsing (runner up). Simone Binnema (clubkampioene vrouwen) was in verband met werk afwezig.

No Replies to "Loopgroep Artemis huldigt kampioenen"