Voorbeschouwing amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht voor het komende weekeinde beginnen we uiteraard in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Winsum gaat daarin op bezoek bij Drachtster Boys. Het gat tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het voordeel van de Boys, die op de tweede plaats bivakkeren. De marge tussen SV Bedum en Gorecht bedraagt slechts één punt. Die minieme voorsprong nemen de Hareners mee naar het Bedumer kunstgras.

In 2J is NEC Delfzijl de gastheer van Drenthina. Gezien de stand op de ranglijst mogen de Havenkanters, die tweede staan, voor niet minder dan drie punten gaan. Een simpel optelsommetje is dat echter niet. Een driepunter zou Omlandia ook goed uitkomen. De eerste overwinning van dit seizoen moeten de Ten Boersters tegen The Knickerbockers zien te bewerkstelligen.

Het duel tussen DVC Appingedam en Holwierde, de nummers dertien en veertien in 3C, zal met meer dan normale belangstelling worden bekeken. Beide clubs hebben al vijf nederlagen achter hun naam staan, terwijl Holwierde tot dusverre twee zeges wist te boeken tegen DVC één. Beiden mogen eigenlijk niet verliezen en schieten met een gelijkspel ook niet veel op.

Noordwolde staat er in deze klasse beduidend beter voor en gaat op bezoek bij LTC, dat evenveel punten (13) heeft als de geelzwarten. SC Loppersum zal er in en tegen Aduard alles aan doen om de gedeelde koppositie met Be Quick te behouden.

In 4D was het de afgelopen week een schuttersfestijn van jewelste. Of dat ook komend weekeinde gaat worden? Middelstum en RZ Baflo wonnen beiden met 6-0 en treffen elkaar op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum. Corenos mag proberen of het koploper FC Zuidlaren een halt kan toeroepen en het kwakkelende Poolster ontvangt Westerlee.

SIOS zal op eerherstel uit zijn na de smadelijke nederlaag (6-0) van zaterdag en dus zou WVV het kind van de rekening moeten worden. Interessant zal zeker het duel tussen De Fivel en SV De Heracliden worden. Beide teams (archieffoto EemsmondSport) gingen vorige week onderuit en kunnen de punten goed gebruiken.

Zeester gaat in 5D op visite bij lijstaanvoerder Lycurgus, dat vorige week met maar liefst 13-0 van Groninger Boys wist te winnen. Het Uithuizer Noordpool UFC moet eveneens naar de Stad om daar tegen GRC te spelen en omdat deze klasse voor het grootste deel uit stad-Groninger ploegen bestaat, is het bijna niet te voorkomen dat een andere vertegenwoordiger uit de regio ook die kant op gaat. Ezinge zoekt zaterdag het sportpark van Oosterparkers op en VVSV ’09 gaat op bezoek bij VVK.

Het Garmerwolde GEO zal in 5E zelfvertrouwen hebben getankt na de 2-5 zege bij medekoploper Wagenborger Boys en mag nu thuis tegen Damacota opnieuw op jacht gaan naar een driepunter. Alleenheerser Wildervank ontvangt SC Scheemda en Stedum reist af richting BATO. SV TEO is in Ten Post gastheer van het Oostwolder VVS. Wagenborger Boys tenslotte mag het gedeukte zelfvertrouwen proberen op te poetsen middels een goed resultaat bij Veendam ’94.

Van de zondagamateurs is het in 3B acterende Siddeburen gastheer van VAKO, de ploeg die voorlaatste staat op de ranglijst. Eenrum gaat in 4C op bezoek bij Bakkeveen, dat een punt meer (10) heeft dan de Marnebewoners.

En dan is er nog 5D, waarin Oldambtster Boys op eigen veld tegen het verrassend goed acterende Farmsum speelt. De Farmsumers mogen zich zelfs koploper noemen, al is dat dan ook puur op doelsaldo. SV Woltersum speelt een uitwedstrijd bij Meeden en WEO zoekt Drieborg op. De ‘kanaries’ uit Warffum spelen in Finsterwolde tegen BNC en het geplaagde Kloosterburen tenslotte moet naar Froombosch om daar na zes nederlagen op een succesje te hopen.

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"