Oldambtster Boys pijnigt koploper Farmsum

Farmsum heeft twee dure punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Oldambtster Boys. De thuisclub was van plan om zijn huid duur te verkopen, maar kreeg minder tegengas van de koploper in 5D dan men op voorhand had verwacht. Na het laatste fluitsignaal waren de druiven erg zuur voor de gastheren. De 2-2 eindstand kwam namelijk pas in de 93e minuut op het in Nieuw-Scheemda denkbeeldige bord te staan.

Farmsum begon behoorlijk gehavend aan het karwei tegen de roodhemden. De lijst afwezigen was lang en gevuld met blessuregevallen, een schorsing, werk en een kersvers vaderschap. Nadeel was wel dat ook Farmsum het gemis van vaste waarden zoals bijvoorbeeld Reza Fambrene, Alwin Nap en Jan Bisschop niet kan opvangen. En dat was aan het spel van de bezoekers terug te zien. Trainer Daniël Venhuizen werd dit seizoen voor het eerst echt op de proef gesteld en moest al zijn talenten aanspreken om een volwaardig team op de been te brengen. Dan is het extra puzzelen geblazen als je weet dat bijna je hele scorende vermogen ontbreekt.

Oldambtster Boys had heel andere zorgen. Trainer Benny vindt dat zijn ploeg te laag staat en door pech wordt achtervolgd. ‘We verspelen te vaak wedstrijden op cruciale momenten en dan kom je vanzelf in de kelder terecht. In het duel met Farmsum werden de mouwen opnieuw opgestroopt. De lijstaanvoerder zou niets cadeau krijgen, dat stond vooraf al vast.

Hoe anders was de werkelijkheid toen de bal al na 120 seconden in het doel van goalie Robert Vroom lag na een voorzet vanaf de rechterkant. De doelman kon er echter ook weinig aan doen dat verdediger Emil Heeres de bal in het eigen doel mikte: 0-1. De Boys herstelden zich wonderbaarlijk snel van die dreun. Er waren nog maar vier minuten gespeeld toen de bal vanaf links voor het Farmsumer doel werd getrokken en Youri van Hoorn doelman Damon Vos met het hoofd wist te passeren: 1-1.

De start van het duel was veelbelovend, het vervolg een stuk minder. Oldambtster Boys kon het gebrek aan vernuft nog compenseren met een enorme dosis werklust en inzet. Farmsum wist het gemis van de vaste krachten niet op te vangen en weigerde aanvankelijk de duels in te duiken. De gasten hadden de grootste moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Herbert van Brugge verscheen wel twee keer dreigend voor het doel van de gastheren, maar treuzelde beide keren te lang met het overhalen van de trekker.

Het eerste bedrijf gleed geruisloos voorbij en er zou heel wat moeten gebeuren, wilde Farmsum de rollen in de tweede helft nog omdraaien. De eerste kans was na de pauze echter voor de Boys. Ee voorzet van Alain Vroom had afgerond moeten worden. Zijn voorzet werd echter door Youri van Hoorn en Dennis Burema gemist.

Aan de andere kant liet Herbert van Brugge een prima schot van zijn voet vertrekken. De reactie van doelman Robert Vroom mocht er ook wezen. Hij tikte de bal langs de paal. Succes was er wel voor Oldambtster Boys. Halfslachtig ingrijpen van de verdediging van Farmsum en een aantal klutsen op rij leidden op links tot balbezit voor Alain Vroom. De hoek was lastig genoeg, maar Vroom wist de bal met zijn rechtervoet toch in de verste hoek te deponeren: 2-1.

Farmsum bleef aanmodderen en met wat meer fortuin was de thuisclub verder uitgelopen, maar het schot van Dennis Burema belandde op de paal. Nadat Van Brugge zich tevergeefs langs een muur van roodhemden had geprobeerd te worstelen en coach Venhuizen een blik wissels had opengetrokken, werd al snel duidelijk dat de bezoekers een klein wonder nodig hadden om in ieder geval nog een punt aan het duel over te houden.

De gastheren moesten alle zeilen bijzetten om overeind te blijven en grepen af en toe naar wat al te grove overtredingen. Een daarvan leidde tot direct rood voor Garp Heeres, die zich op het middenveld aan vergreep. Scheidsrechter Groefsema kende geen pardon en stuurde hem weg. Pas na die rode kaart leek Farmsum wakker te worden en kwam het besef binnen dat er een dreigende nederlaag afgewend moest worden. En dus werd het gaspedaal nog even dieper ingedrukt.

Net op het moment dat Oldambtster Boys de zege niet meer leek te kunnen ontglippen, werd het wonder geboren waar Farmsum zo op had gehoopt. De arbiter van dienst zag een ogenschijnlijk correcte schouderduw als overtreding en kende de gasten een vrije trap toe. Michael de Leeuw besloot het klusje op zich te nemen. Of het nou een voorzet of een bewuste doelpoging was, de bal verdween via de vingertoppen van goalie Vroom tegen het nylon: 2-2.

Enkele seconden later besloot de leidsman voor het einde te fluiten. Hij kreeg vervolgens half Oldambtster Boys over zich heen en even leek het nog grimmig te worden, maar de verhitte gemoederen werden al snel tot bedaren gebracht. Het opstootje was volledig onnodig, omdat de wedstrijd er niet naar was. De frustratie van Oldambtster Boys wel begrijpelijk, want men was zo dicht bij de meer dan verdiende eerste overwinning van dit seizoen geweest.

* Oldambtster Boys – Farmsum 2-2 (1-1). Emil Heeres 0-1 (e.d.); Youri van Hoorn 1-1; Alain Vroom 2-1; Michael de Leeuw 2-2.

No Replies to "Oldambtster Boys pijnigt koploper Farmsum"