Sarél de Jong pakt weer een wereldtitel

Wie moet Sarél de Jong stoppen als ze het zelf niet doet? Voorlopig staat er geen maat op de kickbokser uit Meedhuizen. Zaterdagavond stond ze in Martiniplaza in Groningen te knokken voor de wereldtitel in de klasse tot 61 kilogram. En die pakte ze ten koste van de Duitse Samira Kovacevic.

Er moesten wel even wat kilo’s af voordat De Jong de ring in kon. Ze had namelijk eerder dit jaar al een wereldtitel gepakt in de klasse tot 65 kilogram en dus was het opletten geblazen. Toen het eenmaal zo ver was, bleek er niets aan de hand. Het gewicht dat er af moest was verdwenen en dus kon Sarél de Jong vol vertrouwen de ring in stappen. Op jacht naar weer een titel.

En dan is het eindelijk zo ver. In vijf ronden van twee minuten moet De Jong aantonen dat ze momenteel iedereen aan kan. Kovacevic zal dat aan den lijve ondervinden. Al snel blijkt dat De Jong de titel niet kan ontgaan en nadat haar tegenstandster in de laatste ronde letterlijk en figuurlijk voor haar door de knieën is gegaan, weten de fans het zeker. De buit is binnen. Een dolgelukkige Sarél de Jong neemt de kampioensriem en de felicitaties in ontvangst. Ze zet het dorp Meedhuizen opnieuw op zijn kop.

No Replies to "Sarél de Jong pakt weer een wereldtitel"