Artemis bezoekt Nijmegen en Lochem

Na vorig jaar op drie seconden het wereldrecord op de 15 kilometer van de Zevenheuvelenloop te hebben gemist, slaagde de jonge Oegandees Joshua Cheptegei zondagmiddag wel in zijn opzet. Hij sloot zijn 15 kilometer in de 35e editie van deze najaarsklassieker af in 41.05 minuten en dat was acht tellen sneller dan dat er ooit op deze afstand is gelopen. Een wereldrecord waarop men in Nijmegen terecht erg trots is. De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door Stella Chesang, eveneens uit Oeganda, in 47.19 minuten.

Prima loopweer, zes graden, weinig wind, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak langs de Groesbeekse heuvels vormden de ingrediënten van weer een zeer geslaagde Zevenheuvelenloop. Het aantal deelnemers aan de 15 en de 7 kilometer bedroeg respectievelijk  20500 en 6750. Jaap Smith uit Baflo was de enige Artemisser op de 15 kilometer.

Zijn tijd van 1.07.19 uur was bij de mannen 50+ niet alleen goed voor een 248e plaats in een veld van 1946 deelnemers maar betekende bovendien een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn oude toptijd op deze afstand met 55 seconden. Roelof Schuiling uit Winsum startte bij de mannen 35+ met nog 332 lopers op de 7 kilometer. Hij noteerde een tijd van 32.26 minuten en werd hiermee verdienstelijk 59e.

In en met name rondom Lochem werd zondag een trail over afstanden van 11, 21,5 en 31 kilometer georganiseerd. De parcoursen over geaccidenteerd terrein gingen hoofdzakelijk over onbekende onverharde paden. Arjen Kwint uit Loppersum bereidt zich voor op de marathon in Ragusa op Sicilië op zondag 27 januari. Het parcours van 21,5 kilometer rondom Lochem paste daarom prima in zijn schema. In een veld van 71 mannen behaalde de Lopster een keurige 16e plaats in 1.55.50 uur.

No Replies to "Artemis bezoekt Nijmegen en Lochem"