Voorbeschouwing amateurvoetbal

Als een van de twee hoogst spelende ploegen openen we de voorbeschouwing op het komende voetbalweekeinde met de wedstrijd tussen Winsum en de Peizerweg Kring Combinatie. De woonwagenkampbewoners van PKC ’83 hebben drie punten minder dan het team van trainer Bert Vos, dat momenteel derde staat. SV Bedum zal aan zelfvertrouwen hebben gewonnen na de overwinning op Gorecht en neemt het nu in eigen huis op tegen Noordscheschut dat met 2-1 van Balk wist te winnen en twee punten onder de Bedumers staat.

In 3C speelt DVC Appingedam eveneens weer thuis. Nu komt Groen Geel op bezoek, dat momenteel op de vierde plaats bivakkeert. Het gat naar nummer acht Achilles ’94 is nog maar vier punten en het is voor DVC zaak dat men de kloof niet groter laat worden. Nummer twee SC Loppersum ontvangt Mamio en zal er alles aan doen om in de nek van Be Quick te blijven hijgen, terwijl Zuidhorn op de loer ligt. Holwierde kan en goeie slag slaan als men op eigen veld van Glimmen weet te winnen. Dat staat een punt boven het team van trainer Eddy Tuik.

In 4C behaalde FC LEO een 2-1 overwinning op hekkensluiter De Lauwers. De gasten passeerden hun eigen keeper een keer en Stan Buikema zorgde voor de tweede Leenster treffer. Zaterdag gaan de oranjehemden op bezoek bij RWF en kunnen ze bij winst het gat met het ‘rechterrijtje’ van de ranglijst wat groter maken.

Een voorspelling doen over het wedstrijdverloop in 4D is net zoiets als koffiedik kijken. WVV versus De Fivel zou op papier een ‘eentje’ opleveren. Het duel tussen Corenos en Poolster (foto: archief EemsmondSport) waarschijnlijk een ‘drie.’ Westerlee ontvangt RZ Baflo en dat mag eigenlijk niets anders dan een overwinning voor Rood Zwart worden. Amicitia VMC en SIOS speelden afgelopen weekeinde beiden gelijk, dus vullen we daar ook een remise in. FC Zuidlaren ontvangt Middelstum. Voor de Drenten is een overwinning niet meer vanzelfsprekend. Zeker niet na het bezoek van Corenos. En dan is er nog het duel tussen thuisclub De Heracliden en het op de tweede plaats bivakkerende HS ’88. De Hoogezandsters hebben uit de laatste vier wedstrijden maar twee punten weten te halen en De Heracliden sleepte er drie over de meet. Zullen we maar een ‘drietje’ doen?

In 5D ontvangt Zeester het stad-Groninger DIO en staat Ezinge op eigen veld tegenover Noordpool UFC. Een eindje verder is VVSV ’09 gastheer voor Oosterparkers en moet ZEC naar Groninger Boys. In de allerlaagste klasse van de standaardteams (5E) speelt Wagenborger Boys thuis tegen Damacota. Beide teams gingen zaterdag onderuit en dus zullen ze eerherstel willen. Stedum veegde BATO van het veld en mag nu op de thuisbasis proberen het zelfde kunstje te flikken. Nu met slotlicht Muntendam als tegenstander.

SV TEO vertrekt richting velden van Blauw Geel ’15 en SC Scheemda ontvangt Veendam ’94. Wildervank versus GEO is in deze klasse de topper. Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts een punt en dat in het voordeel van koploper Wildervank, dat kostbaar puntverlies leed in het duel met SC Scheemda. GEO wist de voeten nog net (3-2) droog te houden in de confrontatie met Damacota. BATO kreeg er zaterdag zeven om de oren en VVS knalde zes keer raak. Beide teams staan komend weekeinde in Oostwold tegenover elkaar.

De zondagvoetballers van Siddeburen spelen uit bij Amicitia VMC. Beide teams wisten afgelopen weekeinde een driepunter te scoren. Het verschil zit hem in het puntentotaal. Siddeburen staat op dertien en Amicitia VMC op zes.In 4C gaat Eenrum op eigen veld de strijd aan met TLC. Om niet te ver achterop te raken is het zaak voor de Marnebewoners om een overwinning mee naar huis te nemen.

In de 5e Klasse D mag Woltersum bij DWZ tot een goed resultaat proberen te komen en krijgt het dolende en nog steeds puntloze Kloosterburen het Woldendorper WEO op visite. Drieborg reist af richting Farmsum, dat zondag bijna over Oldambtster Boys struikelde. De ploeg uit Nieuw-Scheemda mag in en tegen Froombosch laten zien dat de remise tegen de koploper, die een overwinning had moeten zijn, geen toevalstreffer is geweest. Warffum kan zich tenslotte naar boven knokken middels een overwinning op gastheer Nieuweschans, al zullen de grensbewoners daar zeker niet vrijwillig aan mee willen werken.

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"