Tiental Poolster klopt onmachtig Corenos

De derby tussen thuisclub Corenos en het bezoekende Poolster is in een 0-3 overwinning geëindigd voor de geelzwarten uit Spijk. De gasten speelden de hele tweede helft met een mannetje minder nadat Tom Dijkman twee keer geel had gekregen en nog voor de thee richting douches kon vertrekken.

Het was behelpen geblazen voor de gastheren, waarvan je rustig kon zeggen dat het niet hun week was. De thuisclub kon geen beroep doen op de geblesseerd geraakte kapitein Aalderd Duinkerken. Hij moest vanaf de zijkant naar de verrichtingen van zijn teamgenoten kijken.
Die begonnen vrij aardig, maar kregen na een kwart wedstrijd wel een nieuwe tegenslag te verwerken. Toen lag het speeltuig namelijk voor het eerst in het mandje van de Roodschoulsters. Een bal vanaf de linkerkant van het veld moest opnieuw voor het doel van de gastheren gepompt worden, maar Dijkman zag de bal via het been van een verdediger in het doel belanden: 0-1.

De tot daar aan toe redelijk gelijk opgaande wedstrijd kantelde toen eerst Erik Rentema er met gekneusde ribben af moest. Hij werd vervangen door Migel van Gennip. Vlak voor de pauze kon de invaller zijn biezen al weer pakken nadat Tom Dijkman zijn tweede geel had gezien en Poolster met tien man kwam te staan. Van Gennip werd vervangen door Peter Westerhuis.

Poolster hield alleen Kevin Bijlsma als diepe spits over en posteerde daar achter het driemans middenveld bestaande uit Johan de Groot, Jesse Smit en Stijn de Regt. Een verstevigd blok verdedigers moest de verwachte dadendrang van Corenos in toom zien te houden.

Voor doelman Sven Knot eindigde het duel ook vroegtijdig. Hij kwam in botsing met Jesse Smit en had last van zijn schouder. De keeper probeerde het nog wel, maar moest zich uiteindelijk laten vervangen. Dat werd nog even een dingetje, want er was niet zo snel een vervanger ter plekke en dus werd veldspeler Jordan Muller vooralsnog onder de lat gezet. Hij stond zijn plaats later af aan de opgetrommelde Christiaan Buntjer.

Voor Sven Knot is de winterstop vroeg aangebroken. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat er iets met de aanhechting van zijn spieren aan de hand was. Volgens de berichten zal het herstel minstens een week of zes in beslag nemen.

De redelijk tumultueus verlopen eerste helft zou na de thee ongetwijfeld een aardig vervolg krijgen, al was het wel de vraag of Corenos de rust zou kunnen opbrengen om de overtalsituatie uit te buiten. Dat bleek niet zo te zijn. De thuisclub had begrijpelijkerwijs wel veel meer balbezit en probeerde Poolster ook wel onder druk te zetten, maar het vernuft om het blok achterin te slopen ontbrak. Veel meer dan wat halfslachtige pogingen konden er niet genoteerd worden.

Daarbij kwam nog eens dat men ogen in de rug moest hebben om de snelle Kevin Bijlsma in de gaten te kunnen houden. Hij staat er om bekend dat hij maar weinig ruimte nodig heeft om gevaarlijk te worden. Dat bleek na driekwart wedstrijd wel. Een prima uittrap van doelman Simon Dijkman kwam bij Bijlsma terecht. De virtuoos stond er niet goed genoeg voor om zelf uit te halen, maar wist de bal wel bij Johan de Groot in te leveren. De uithaal was teveel van het goede voor Buntjer: 0-2.

Corenos was zichtbaar aangeslagen en gaf zich na die goal eigenlijk al gewonnen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat er nog een treffer aan de zijde van Poolster zou vallen. In de slotfase mocht Bijlsma een corner nemen. Johan de Groot klom bij de tweede paal het hoogst van allemaal en knikte de bal in de korte hoek: 0-3.

Oefenmeester Jaap Danhof was na afloop tevreden over de prestatie van zijn team. ‘De jongens hebben zich de longen uit het lijf gelopen om het gemis van Tom op te vangen. We hebben als collectief een prima prestatie neergezet. Het is jammer dat ik Van Gennip al zo snel weer moest wisselen, maar het belang van het team gaat boven dat van het individu. Sneu voor hem, maar Migel is niet dom. Hij begrijpt deksels goed waarom ik dit gedaan heb.’

Zijn collega Marco Pesiwarissa gaf naderhand toe dat Poolster wel terecht had gewonnen. ‘Zij gooiden na de rode kaart hun systeem om en wij konden niets bedenken om dat te doorbreken. Vergis je niet, Poolster verstaat de kunst van het verdedigen prima en heeft daarbuiten nog altijd een speler als Kevin Bijlsma in de gelederen. Die jongen is levensgevaarlijk en dat heeft hij nu ook weer bewezen. Wij waren te onmachtig en dat verbaast me eigenlijk wel als je de wedstrijden van de voorgaande weken bekijkt. Maar goed, we moeten kijken of we tegen Westerlee en SIOS nog wat punten kunnen sprokkelen alvorens de winterstop aanbreekt.’

Poolster mag komend weekeinde laten zien of het inderdaad op de weg terug is. Dan komt namelijk WVV op bezoek in Spijk. De Winschoters veegden De Fivel met maar liefst 7-2 van het veld. Een week later wacht Poolster de uitwedstrijd tegen De Heracliden. Dat verloor op eigen veld met 1-5 van HS ’88.

* Corenos – Poolster 0-3 (0-1). Tom Dijkman 0-1; Johan de Groot 0-2; Johan de Groot 0-3.

No Replies to "Tiental Poolster klopt onmachtig Corenos"