vv Winsum na rust ruim langs PKC ’83

Het leek er in het begin van de wedstrijd niet op dat vv Winsum zaterdag op eigen veld van PKC ’83 zou gaan winnen. Binnen een kwartier keek het team van trainer Bert Vos namelijk tegen een 2-0 achterstand aan, maar de Winsumers kwamen voor rust al langszij en speelden de Groningers na de thee van het veld. Het resultaat was een 5-3 overwinning.

In de 9e minuut mocht PKC ’83 op zo’n vijfentwintig meter van het doel een vrije bal nemen. Goalie Germen Bouwman koos er voor om geen muur neer te zetten en had alle zicht op de bal. Een directe doelpoging leek kansloos, maar niets was minder waar. Bryan Inge waagde het er toch op en zag de bal buiten bereik van de Winsumer sluitpost als een streep in de kruising gaan. Dat de bal de onderkant van de lat meepakte, maakte het doelpunt fantastisch: 0-1.

Vier minuten later kregen de gasten een goedkope strafschop toen Bryan Inge heel gewillig naar de grond ging in een duel met Hans Zwakenberg. Jivan Vroom schoot zijn team vervolgens vanaf de stip naar 0-2.

De niet al te sterk fluitende scheidsrechter Jelle Besselsen leek achteraf zijn fout in te zien en gaf vv Winsum een minuut later een identiek cadeautje. Terwijl de bal aan de rechterkant van het veld was, kwam Wouter Bloem ‘de zestien’ van de gasten binnen gelopen en raakte daar Jordy van Rijszen heel licht. Bloem ging als een stervende zwaan tegen de grond en schreeuwde het uit. De leidsman zag de Winsumer liggen en wees vervolgens na enig twijfelen naar de stip. Ook nu waren de protesten van de benadeelde partij terecht, maar er volgde wel een strafschop.

Aanvoerder Marcel Pannekoek is zo’n klusje wel toevertrouwd en schoot de elfmeter dan ook feilloos langs doelman Ben Meedendorp: 1-2. Hierna was het vv Winsum dat de klok sloeg en de wedstrijd controleerde. De gasten kwamen er niet of nauwelijks meer uit en het wachten was op de gelijkmaker.

Nadat Maikel Hoormann, José Bello en Tim Hoff eerst nog kansen op de gelijkmaker hadden laten liggen, viel deze in de 39ste minuut dan wel. Nadat doelman Ben Meedendorp een verdwaalde voorzet van José Bello uit z’n doel had geranseld, mocht de thuisploeg een hoekschop nemen. Tim Hoff gaf de bal goed voor en het was Maikel Hoorman die de bal snoeihard tegen de touwen kopte: 2-2. Twee minuten later had Kay Bootsma, na goed doorzetten van de doelpuntmaker, de 3-2 op de schoen. Zijn inzet verdween vanaf vijf meter in het zijnet.

Na het wisselen van speelheft was het eenrichtingsverkeer en halverwege de tweede de tweede helft had vv Winsum de wedstrijd al beslist. Met name Thomas ‘Ausdauer’ Kauw was nauwelijks te stoppen en knalde keer op keer langs de rechterkant. Liet hij in de 52e minuut nog een kansje liggen, slap schotje in handen doelman Meedendorp, een minuut later strafte hij slecht uitverdedigen van de Groningers af en schoot van dichtbij vv Winsum op voorsprong: 3-2.

Na een uur spelen was het Wouter Bloem die namens de thuisploeg de bal vanaf de rechterkant voorgaf. Voorbij de tweede paal legde Thomas Kauw de bal prima terug op Maikel Hoormann, die met zijn tweede treffer de 4-2 op het scorebord deed verschijnen. De definitieve nekslag gaf Wouter Bloem in de 68e minuut. De felle aanvaller ontsnapte aan de PKC-verdedigers en mocht alleen op doel af gaan. Met een ‘liftje’ verschalkte hij de uitgekomen Meedendorp en was de buit binnen: 5-2.

PKC-trainer Bennie de Jong probeerde nog iets door spits Koen Hateboer, die deze middag dramatisch slecht speelde en geen schijn van kans had tegen het duo Hans Zwakenberg en Marcel Pannekoek, naar de kant te halen. De jonge Philip Bakker was zijn vervanger. Vier minuten na de vijfde Winsumer treffer had dit al succes. Bakker was de aangever, Bryan Inge, uitgeweken naar links, de afmaker: 5-3. Niet veel later was Inge dichtbij de 5-4, maar nu ging zijn schot via de vingertoppen van doelman Bouwman net naast.

De Winsumers geloofden het daarna wel en verdedigden de voorsprong, maar moesten nog wel toezien hoe Bryan Inge in de 86e minuut met een afgemeten voorzet Philip Bakker in scoringspositie bracht. Geheel vrijgelaten in het doelgebied kopte de jongeling zwak in, zodat sluitpost Bouwman de bal simpel kon pakken.

Zo bleef het 5-3, pakten de Winsumers een dik verdiende overwinning en staat het team van trainer Bert Vos keurig op de tweede plaats in de 1e Klasse E.

* VV Winsum – PKC ’83 5-3 (2-2). Bryan Inge 0-1; Jivan Vroom 0-2; Marcel Pannekoek 1-2 (str.sch.); Maikel Hoormann 2-2; Thomas Kauw 3-2; Maikel Hoormann 4-2; Wouter Bloem 5-2; Bryan Inge 5-3 (tekst en foto: Winsum Nieuws/Ingmar Vos).

No Replies to "vv Winsum na rust ruim langs PKC '83"