Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we niet in de hoogste klasse van onze regiovertegenwoordigers, maar in 2J. Daar leed Omlandia op eigen veld een 1-2 nederlaag in het duel met De Griffioen. Voor de Ten Boersters scoorde Jan Oosterbeek. NEC Delfzijl leed een gevoelige nederlaag (4-1) op bezoek bij DZOH. Edwin Hodzic was trefzeker voor de Havenkanters, die nu Gramsbergen op de ranglijst aan zich voorbij zagen glippen.

Holwierde wist op eigen veld een 3-3 gelijkspel te behalen in het duel met Glimmen. Jongeling Robbie ten Hove was verantwoordelijk voor de totale productie van de gastheren. DVC Appingedam kreeg de zesde nederlaag van dit seizoen te slikken. Op het Wellemansportpark stak Groen Geel (1-4) de punten in de zak. Danny de Vries scoorde voor DVC. SC Loppersum won met dezelfde cijfers van Mamio. De fans zagen Tristan van de Beek (2), Joris Jurna en Peter Heeres doeltreffend uithalen. Noordwolde kreeg in en tegen Zuidhorn met 2-1 klop. Antonie Buist trof het doel voor de geelzwarten.

FC LEO uit Leens, onze enige vertegenwoordiger in 4C boekte een 0-2 zege bij RWF. Frank Veenwijk en Justin Poort gaven de driepunter glans. Door de overwinning behouden de Leensters het contact met de bovenste ploegen en mogen ze zaterdag op eigen veld een volgende stap zetten als Opende op bezoek komt.

En zoals al vaker gezegd, in 4D vlogen de doelpunten je weer om de oren. De grootste dreun werd door WVV uitgedeeld. Dat klopte de Fivel met 7-2. Voor de ploeg uit Zeerijp waren Laurens Hijlkema en Rindert Havinga succesvol. De Heracliden kreeg thuis op de broek van HS ’88. Het werd 1-5 voor de gasten die alleen Tim Ottema iets terug zagen doen. Middelstum ging op bezoek bij koploper FC Zuidlaren en kwam met een 3-0 nederlaag op zak terug naar noordelijk Groningen.

RZ Baflo moest aan de bak in de uitwedstrijd tegen Westerlee. De gastheren kwamen door een treffer van Jan-Willem Evers aan de leiding, maar uiteindelijk waren het Duncan Torrenga en Jordi Potma die de Bafloërs de volle winst bezorgden (1-2). SIOS werd door Amicitia VMC opzij gezet. De Stadjers zegevierden met 5-2. Sander Bultena en Stefan Bultena wisten namens de Sauwerders het net te vinden.

In 5D pakte Zeester drie punten. DIO Groningen werd met lege handen uit Zoutkamp gestuurd. Goaltjesdief Vince van der Veen scoorde vier keer en Jan-Wouter Zwart mocht ook een keer doeltreffend uithalen. De eindstand werd 5-1. Noordpool UFC ging met 4-1 onderuit bij Ezinge, dat in Ewart Gerritsen (2), Wiebe Leistra en Julian Kemkers de doelpuntenmakers kende. Voor de Uithuizers scoorde Vincent Zijlstra.

VVSV ’09 ging met dezelfde cijfers onderuit in het thuisduel tegen Oosterparkers. Rick Meijer scoorde voor de gastheren. ZEC Zandeweer kon het niet bolwerken in de uitwedstrijd tegen Groninger Boys en verloor met 3-1. Robert Bakker scoorde al na twee minuten voor de bezoekers, maar dat bleek dus niet voldoende te zijn.

Wagenborger Boys (5E) lijkt zich weer enigszins te hebben hersteld. Op eigen veld werd Damacota met 2-1 verslagen. Arjan Haveman nam beide Wagenborger treffers voor zijn rekening. GEO verloor met 2-0 van Wildervank en Stedum kwam een 4-4 remise overeen met Muntendam. Voor de Stedumers wisten Siebrand Dijkema (2) en Diederik Dijk te scoren. Een van de Muntendammers peerde de bal in het eigen doel.

Jordy Doornbos trof de roos namens SV TEO, dat in het duel met Blauw Geel ’15 niet verder kwam dan 1-1. SC Scheemda bereikte een 2-2 in het thuisduel tegen Veendam ’94. Danny Blaauw scoorde beide Scheemder treffers. VVS Oostwold wist wel te winnen en deed dat met de kleinst mogelijke marge. Thijs Boer liet zich tot matchwinnaar kronen: 1-0.

Siddeburen heeft de derde plek in de 3e Klasse B van het zondagvoetbal iets steviger in handen na de 2-4 zege bij Amicitia VMC. Bjorn Puister, Dani Schuijl en Julian Pot waren namens de Boertjes succesvol. Overigens scoorde Pot, nog altijd A-junior, twee keer. Hij bekroonde daarmee op fraaie wijze zijn debuut in de basiself van trainer Auke Birza. Eenrum ging in 4C met 1-4 onderuit tegen TLC. Namens de Marnebewoners wist Siebrand Solinger het net te laten bollen.

Farmsum heeft na de remise bij Oldambtster Boys opnieuw punten gemorst. Nu was het Drieborg dat de lijstaanvoerder in 5D van winst wist af te houden. Het duel eindigde in 1-1. Oldambtster Boys kreeg op zijn beurt een draai om de oren van Froombosch, dat met maar liefst 7-1 wist te winnen. Dennie Gorter scoorde voor de Boys.

WEO verpulverde het arme Kloosterburen met 0-9 en had in Jan Meijerhof de meest productieve speler (4). Daniël Boekee en Niels Jansen waren twee keer succesvol en ook Wouter Slager pikte een graantje mee. Warffum ging in en tegen Nieuweschans met 2-1 onderuit. De grensbewoners waren zo vriendelijk om de bal in het eigen doel te lepelen. Woltersum tenslotte hield een 0-2 zege over aan het uitstapje naar DWZ. Jesper Bouwman en Nieck Baljeu waren trefzeker (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"