TA-Jan Ekema sluit jaar prima af

TA-Jan Ekema uit Appingedam heeft zondag deelgenomen aan het laatste grote taekwon-do toernooi (357 deelnemers) van dit jaar. Deze werd gehouden in Den Haag waar de school met dertien leden vertegenwoordigd was. Er kon aan vier onderdelen worden deelgenomen, namelijk het puntstop – en doorgaand sparren, stijlpatronen en hoogte sprong.

Ghilano Buurmeijer was met twee eerste plaatsen en een tweede plaats de succesvolste deelnemer. Sylvian van Wijk en Sharyl van Wijk deden het ook uitstekend en behaalden beiden twee keer een eerste plaats met het sparren. Sharyl van Wijk wist twee keer te winnen van favoriet Kiara Patregnani uit Amsterdam die ze met haar neerwaarste trappen alle hoeken liet zien. Lennard Blauw wist als enige een prijs met de stijlpatronen te pakken.

Voor de 7-jarige Noa Looye en de 8-jarige Isa Derksen was het de eerste keer dat ze aan een groot toernooi deelnamen, maar beiden behaalden respectievelijk een tweede en derde plaats.

De 6-jarige Ghilaisha Buurmeijer had op een vorige toernooi al iets ervaring opgedaan en behaalde ook een mooie tweede plaats met het sparren. Overige prijzen met het sparren waren er voor Lennard Blaauw (2), Isis Steutel (2) en Sem Berghuis.

 

No Replies to "TA-Jan Ekema sluit jaar prima af"