Voorbeschouwing amateurvoetbal

De vooruitblik op het voetbalweekeinde van 2 en 3 december starten we met de 1e Klasse E op zaterdag. Daarin mag Winsum op bezoek bij Zeerobben laten zien dat de overwinning op PKC ’83 geen toevalstreffer is geweest. De Winsumers staan momenteel op een keurige tweede plaats achter koploper HZVV, dat door vv Groningen wordt ontvangen. SV Bedum zal de rug moeten rechten in de uitwedstrijd tegen Olde Veste ’54. Beide ploegen gingen zaterdag onderuit en hebben evenveel (10) punten bijeen weten te schrapen.

De kans dat Omlandia eindelijk weer eens een punt pakt lijkt klein. De Ten Boersters moeten namelijk naar lijstaanvoerder Pelikaan S. in Oostwold. De koploper heeft nog geen punt laten liggen. Saillant detail is dat Omlandia waarschijnlijk wat oude bekenden tegen het lijf zal lopen, zoals bijvoorbeeld doelman Devon Harmsma, goaltjesdief Jeroen Haan en oefenmeester Freddy Strating. NEC Delfzijl zal op eigen veld het geschonden blazoen, 4-1 verlies bij DZOH, ten koste van DESZ uit Zwartsluis ongetwijfeld willen oppoetsen.

SC Loppersum gaat in 3C op bezoek bij Noordwolde. Er zal de Lopsters veel aan gelegen zijn om drie punten mee te nemen, want dan houdt men de nek aan nek-race met koploper Be Quick in ieder geval in stand. Noordwolde daarentegen zal eveneens willen winnen, anders raakt het te ver achterop. Als DVC Appingedam en Aduard 2000 goede zaken willen doen, zullen beide teams bij respectievelijk LTC en SC Stadspark moeten winnen. Holwierde krijgt ook een behoorlijke klif te verstouwen. Het team van trainer Eddy Tuik moet op bezoek bij Groen Geel, dat momenteel op de vierde plaats bivakkeert en zaterdag DVC Appingedam op een 1-4 nederlaag trakteerde.

FC LEO uit Leens kan nog wat verder op de ranglijst stijgen van 4C als men thuis Opende aan de kant weet te zetten. Het team van trainer Erwin Molog heeft met Frank Veenwijk een prima prijsschutter (11) in huis. Beide teams wisten afgelopen weekeinde overigens tot winst te komen en het onderlinge verschil bedraagt twee punten in het voordeel van Opende.

In de veelbesproken 4e Klasse D is er sprake van slechts één derby, al kun je die benaming er eigenlijk niet eens opplakken. Rood Zwart Baflo fungeert als gastheer voor SV De Heracliden, dat inmiddels op de voorlaatste plaats terecht is gekomen. De Bafloërs kijken naar boven en delen de tweede plek met WVV en HS ’88. De Winschoters gaan op bezoek bij Poolster en de Hoogezandsters melden zich bij de poorten van De Fivel in Zeerijp. Middelstum is gastheer voor Amicitia VMC en het geplaagde Corenos gaat op bezoek bij het puntloze Westerlee. Het Sauwerder SIOS ontvangt op eigen veld koploper FC Zuidlaren, dat alleen nog maar van HS ’88 verloor. De huiskamervraag zou kunnen zijn wie in deze klasse de volgende verrassende uitslag gaat neerzetten.

Een derby staat er wel op de rol in 5D, waar VVSV ’09 bij Ezinge op bezoek gaat. Normaliter zou dit voor de Ezingers een ‘eenvoudige klus’ moeten worden. Het duel tussen thuisclub GRC Groningen en Zeester kan interessant worden. Beide teams hebben in de lopende competitie 38 keer gescoord. Aan de kant van Zeester heeft men met Vince van der Veen de man die bijna de helft van de productie (18) voor zijn rekening heeft genomen. Bij de Stadjers heeft men in Henk de Jong (9) en Albert Brouwer (8) de mannen die tot nu toe goed zijn voor totaal 17 treffers.

In Zandeweer krijgt ZEC koploper Lycurgus op visite. De stad-Groningers zijn nog zonder puntverlies en mocht ZEC het treffen winnen, dan heeft men na tien competitieronden net zoveel zeges als nederlagen op het conto staan. Maar of de groenwitten de kampioenskandidaat kunnen laten struikelen..?? Noordpool UFC moet op het eigen kunstgras met Potetos zien af te rekenen. Na twee nederlagen op rij wordt het in Uithuizen weer tijd voor een succesje. Dat geldt overigens ook voor Potetos. De Stadjers werden afgelopen weekeinde door Lycurgus omver geblazen.

In 5E is Wildervank de koploper en is het voor GEO (thuis tegen Stedum) en Wagenborger Boys (thuis tegen SC Scheemda) zaak dat men niet verder achterop raakt. VVS Oostwold ligt op de loer en moet op bezoek bij Damacota tot succes proberen te komen. Voor het Ten Poster SV TEO wacht op eigen veld de ontmoeting met BATO.

Siddeburen zal zondag ook voor de volle buit gaan in het treffen met de Zuidbroek Noordbroek Combinatie (ZNC). Gelet de stand op de ranglijst een lastige, maar geen onmogelijke opgave. Misschien dat Justin Pot, zondag in de basis van de ‘Boertjes’ debuterend en twee keer scorend, opnieuw voor een verrassing kan zorgen.

Eenrum had zondag in 4C niets in te brengen tegen TLC. De gasten zegevierden met 1-4 en dus moeten de Marnebewoners komend weekeinde opnieuw op jacht naar succes. Dat zou dan ten koste van gastheer Engelbert moeten gaan. Zij hebben momenteel drie punten voorsprong op de Eenrumers.

Het zal voor Farmsum (5D) geen eenvoudige klus worden om na twee remises weer eens te winnen. De voormalige koploper in deze klasse gaat naar Warffum. Alleen naar de stand kijkend moeten de mannen van coach Daniël Venhuizen kunnen winnen, maar dat dachten ze twee weken geleden ook toen Oldambtster Boys de tegenstander was. SV Woltersum ontvangt hekkensluiter Kloosterburen dat alle wedstrijden tot dusverre verloor en nog maar vier keer wist te scoren. WEO veegde afgelopen weekeinde de Marnebewoners met 0-9 van het eigen veld en krijgt nu in Woldendorp bezoek van DWZ.

Er is ook nu weer voldoende aanleiding om een van de velden op te zoeken en naar de verrichtingen van de voetbalamateurs te kijken. Waar EemsmondSport zal opduiken hopen we later deze week bekend te maken.

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"