MS Benefiettoernooi bij Midstars

Tafeltennisvereniging Midstars uit Middelstum heeft zondag  de derde editie van het MS Benefiettoernooi gehouden. De deelnemers moesten vroeg uit de veren, de eerste ballen werden al om negen uur geslagen. Dat was omdat Paulien Bats van de MS-vereniging afdeling Groningen tijd nodig had om uit te leggen wat de ziekte MS inhoudt.

Voorlichten is een ding, je moet mensen ook kunnen laten ervaren wat het is om MS te hebben en dus werd de MS Experience Toolkit gepresenteerd. Deelnemers kregen zwemvliezen aan, brillen op, gewichten aan de polsen en handschoenen aan. Worstelend met hun eigen bewegingen sloegen ze vervolgens aan het tafeltennissen. En dat dit niet eenvoudig was, ondervonden ze aan den lijve. Ze waren voor even iemand die met symptomen van MS kampt.

En dat is precies de bedoeling van de Toolkit. ‘Normale’ gezonde mensen daadwerkelijk laten voelen hoe het is om met zaken als een nooit aflatende moeheid te moeten leven. En dan hebben we het nog niet eens over al die andere ongemakken die MS veroorzaakt.

Natuurlijk was er ook ruimte voor humor tijdens de tafeltennissessies want ja, het blijft natuurlijk een kolderiek gezicht om de deelnemers zo onhandig bezig te zijn. Het was overigens wel humor met een boodschap en die wist Paulien Bats goed over te dragen.

Het deelnemersveld was overigens weer breed. Van eredivisie-niveau tot recreanten, alles was aanwezig. Ook dit jaar had de vereniging een vol huis met 48 spelers verdeeld over 6 tafels. Ook van het chinees buffet werd weer volop genoten. Gert Stulp liep zich een slag in het rond om iedereen van zijn overheerlijke soep te voorzien. Alle opbrengsten die binnen kwamen, waren voor de MS vereniging.

De organisatie dankte na afloop Midstars omdat men, net als in voorgaande jaren, de deuren weer belangeloos had opengezet. ‘Ook willen we sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemers hartelijk bedanken voor het slagen van deze toch wel weer onvergetelijke dag’, vertelt Tamme Beenes. Hij nodigt iedereen uit om er volgend jaar weer bij te zijn en wel op 24 november.

De poule-uitslagen luiden als volgt:

Poule 1     
1. Jan Tammenga
2. Andre Folmer
3. Sander Dercks

Poule 2     
1. Your Kobes
2. Rolf van Essen
3. Erik Richel

Poule 3
1. Christiaan Zoethout
2. Jan van Stee
3. Guus Mulder

Poule 4
1. Ibrahim Kayon
2. Alida Huininga
3. Peter Wong

Poule 5
1. Douwe Kruizenga
2. Maarten Schreuder
3. Henk Hommes

Poule 6
1. Rutger Beenes
2. Tryntsje van Ommen
3. Danny Pietersz

No Replies to "MS Benefiettoernooi bij Midstars"